Nemzetközi foci

Van Gaal tovább untatná csapatát

Luis van Gaal, a Manchester United vezetőedzője Winston Churchill szavaival élve nem ígérhet mást csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket.

Kapcsolódó cikkek

A Manchester a hétvégén a nagy rivális Liverpool ellen aratott 3-1-es siker alkalmával egy begyakorolt szituációt követően szerezte első gólját. Louis van Gaal menedzser szerint Daley Blind gólja egész biztosan nem sikerült volna, ha nem tartott volna annyi megbeszélést és értekezletet a rögzített szituációkkal kapcsolatban.

– Nagyon boldog vagyok, az első gól volt a sorsdöntő. Rengeteget beszéltünk erről a csapattal – mondta van Gaal. – Hallottam, hogy unalmasnak és merevnek találják, de ez ilyen.

Természetesen azonban – jó menedzser módjára – nem mindennel elégedett. Elmondása szerint a szurkolók örülhetnek például David De Gea visszatérésének, de neki muszáj kritikus szemmel fordulnia felé és a többi játékos felé is.

– Ez minden játékosra igaz. Minden játékos egyéni fejlesztésére szükség van, ezáltal pedig a csapat is erősödik. Ezen dolgozunk nap mint nap – fogalmazott a holland szakember.

Olvasói sztorik