Nemzetközi foci

A Newcastle ellen térhet vissza Andy Carroll

Hosszú kihagyás után játszhat ismét az angol West Ham United válogatott csatára.

Kapcsolódó cikkek

Február óta harcképtelen volt a Liverpool korábbi – rekordösszegért igazolt – támadója, Andy Carroll, aki jelenleg a West Ham Unitedet erősíti. A térdével bajlódó csatár éppen a Newcastle United ellen térhet vissza, amelyben nemzetközi hírnévre tett szert.

Slaven Bilic, az angol élvonalbeli WHU menedzsere nyilatkozott a Sky Sports-nak, és elmondta, hogy az angol válogatott támadó az edzésmunkája alapján újra kiváló formában van, amióta visszatért nyolchónapos sérüléséből.

– Andy hat hete edz újra a csapattal, és készen áll a bevetésre – közölte Bilic, aki elmondása alapján talán játszatni is fogja az Upton Parkban rendezendő hétfő esti találkozón.

A menedzser a West Ham nyár végi szerzeményeiről is beszélt. A londoniak ugyanis nem tétlenkedtek, közvetlenül a zárás előtt igazolták le Victor Mosest, Michail Antoniot és Nikica Jelavicsot is.

– Ez volt az első teljes hét, hogy velünk edzettek és nagyon pozitív összkép alakult ki bennem velük kapcsolatban. Biztos vagyok benne, hogy ők azok a játékosok, akiket kerestünk. Eleve jó csapathoz igazoltak, és azért jöttek, hogy még magasabb szintre emeljük a játékunkat – beszélt az igazolásokról Bilic.

– Antonióban óriási potenciál van, amit a Nottinghamnél bizonyított is. Ez jelenti a biztosítékot arra, hogy ugyanerre a Premier League-ben is képes – beszélt a Championshipből érkezett játékosról a menedzser.

– Jelavicsot ismerik, senkinek sem kell bemutatni. A Rangersben, az Evertonban és a Hullban is megfordult már. Kiválóan ismerem és pontosan tudom, mit kaphatok tőle. Fantasztikus játékos, aki képes a gólszerzésre, a labdatartásra, és minden egyébre ami egy ilyen támadótól elvárható – nyilatkozta honfitársáról a korábbi horvát szövetségi kapitány.

Az interjú végén Bilic azt is elismerte, hogy tárgyalásban álltak Adebayorral is, a Tottenham azonban nem engedte el a togói csatárt.

Olvasói sztorik