Nemzetközi foci

A győriek csalódtak Mervó Bencében

Egyetlen fillér nevelési költséget sem kap az ETO FC az U20-as világbajnoki ezüstcipős támadó eladása után.

Kapcsolódó cikkek

Hosszú külföldi csapatkeresgélés után eldőlt, hogy az új-zélandi U20-as világbajnokságon öt találatával ezüstcipős Mervó Bence a svájci FC Sion színeiben folytatja pályafutását.

A húszéves csatár négy esztendőre írt alá a svájci klubhoz, ahol Vanczák Vilmos csapattársa lesz. Új csapatában csak jövő januártól léphet pályára, mert az átigazolási szezon lezárása után vették meg az MTK-tól, addig az ígéretek szerint „felépítik” őt. Habár Mervónak spanyol megkeresései is voltak, korábbi súlyos sérülései miatt nem szerződtették.

Az MTK a győri klub csődje után a nyáron ingyen szerezte meg Mervót, akit Domonyai László klubigazgató bevallása szerint annak ellenére is jó pénzért tudták értékesíteni, hogy kék-fehérben egyetlen percet sem játszott. A Bors megtudta, hogy a győri focicsapat jelenlegi működtetője, az ETO Futsal Club egyetlen fillér nevelési költségtérítést sem kap a futballista után.

– Sok sikert kívánunk Bencének, de reméljük, a lelkiismeretével el tud majd számolni – nyilatkozta Drucskó Zoltán, elnök. – A világbajnokság után a negyvenfokos melegben Preszeller Tamás szakmai igazgató heteken keresztül külön foglalkozásokat tartott neki, aztán amikor szerződtetni szerettük volna, a menedzserei egy középkategóriás autó árának megfelelő összeget kínáltak nekünk arra az esetre, ha összejön a külföldi szerződtetése. Ebbe nem mentünk bele. A költségtérítést az Győri ETO csődje miatt az MLSZ kapja. Lehet, hogy az MTK jól járt, de gyanítom, legjobban a menedzserek zsebe dagad.

Olvasói sztorik