Nemzetközi foci

Vanczák csapattársa lett Mervó Bence

Az U20-as világbajnokság társgólkirálya négy évre a svájci FC Sion csapatába igazolt.

Kapcsolódó cikkek

Csütörtök délelőtt a Rangadó.hu számolt be róla elsőként, hogy Svájcban tárgyal a jövőjéről az MTK fiatal csatára, Mervó Bence, aki továbbra is külföldön szeretné folytatni a pályafutását.

Kora este meg is történt a hivatalos bejelentés a kék-fehérek honlapján, eszerint a húszéves játékos Svájcban lesz a 99-es számú mez viselője Vanczák Vilmos csapatánál.

Az MTK és az FC Sion megegyezett abban, hogy az U20-as világbajnokságon négy meccsen öt gólig jutó, és ezzel társgólkirályi címet szerző támadó négy évig – a jelenleg is – az Európa Ligában érdekelt svájci klub játékosa lesz. Honfitársunk új csapata a francia Bordeaux, az orosz Kazany és az angol Liverpool társaságában szerepel a B-csoportban, tehát az sem teljesen elképzelhetetlen, hogy Mervó gólt lő Bogdán Ádámnak.

Az MTK együttesébe Győrből érkező Mervó Bencének – többek között – olyan csatártársai lesznek, mint a belga állampolgárságú, de kongói születésű Ilombe Mboyo, a venezuelai Pedro Ramirez, a portugál Carlitos, a cseh Martin Zeman, a szenegáli Moussa Konaté és a ghánai Ebenezer Assifuah. Az FC Sion edzője a francia Didier Tholot.

A Sion hét forduló után – 11 ponttal – a negyedik helyen áll a svájci bajnokságban.

Olvasói sztorik