Nemzetközi foci

Rooney kétszer kosarazta ki a Manchester Unitedet

Alex Ferguson is csak harmadjára tudta meggyőzni a váltásról a fiatal liverpooli csatárt.

Kapcsolódó cikkek

Sir Alex Ferguson, a Manchester United legendás szakvezetője egy interjúban beszélt Wayne Rooney, a United angol válogatott támadójának megszerzéséről. A szakember elmondta, korántsem volt könnyű dolga, annak ellenére sem, hogy a világ egyik legnagyobb hírnevű csapata hívta a fiatal támadót az Evertontól.

Mint azt a skót menedzser elmondta, Rooney tehetségére már 14 éves korában felfigyeltek.

– Jim Ryan utánpótlásedző az egyik akadémiai meccsünk után jött oda hozzám, és mondta, hogy látott egy játékost. A neve Wayne Rooney. Próbáltuk leigazolni, hiszen lett volna még lehetőségünk a szezon végén játékost szerződtetni az akadémiánkra, de nem sikerült. A fiú az Evertonnál akart maradni. Abban az időben imádta a klubját, Everton-szurkoló volt. Tizenhat éves korában megint megpróbáltuk megszerezni, de ismét kudarc lett a vége. Aztán nem sokkal később mindenki láthatta, ahogy győztes gólt szerez az Arsenal ellen…

Rooney kapcsán egyébként izzik az angol sajtó. A 29 éves támadó ugyanis immár 48 gólnál jár az angol válogatott színeiben – melynek mezét eddig 105-ször húzhatta magára –, egy találattal lemaradva a rekorder, 49 gólos Bobby Charlton mögött. A csapat szombat este San Marinóban lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn, vagyis könnyen lehet, hogy már ma este megdől a rekord.

Olvasói sztorik