Nemzetközi foci

Így fogadják a menekülteket a topcsapatok

A Real és a Bayern egy-egymillió eurót ajánlott fel; a BL-csapatok is csatlakozhatnak.

Kapcsolódó cikkek

Nem csak hazánkat, hanem Nyugat-Európát is napi szinten foglalkoztatja az Európai Unió határain belülre igyekvő tömegek helyzete. Nem kivételek ez alól a kontinens labdarúgásának legmeghatározóbb alakulatai sem, melyek közül többnél jelezték már, hogy készek segítséget nyújtani a rászorulóknak.

A Bayern München vezetősége például jelezte, táborokat fognak építeni a Németországba érkező migránsoknak, ahol a többi között nyelvórákat és futballedzéseket is biztosítanak a lakóknak. A csapat egy barátságos mérkőzésének bevételéből egymillió eurót ajánlott fel, továbbá a legközelebbi hazai bajnokin, augusztus 12-én a játékosokat nem egy, hanem két kisgyerek kísérheti a pályára: egy német és egy menekült.

A spanyol sztárklub, a Real Madrid is hasonló összeggel (egymillió euró) kívánja segíteni az országba érkezőket, míg a portugál Porto elnöksége Michel Platini UEFA-elnöknek írt levelet, melyben kéri, hogy a Bajnokok Ligája-főtáblás klubok kivétel nélkül álljanak be a sorba: ajánlják fel a csapatok az első két forduló jegybevételeinek bizonyos százalékát.

Olvasói sztorik