Nemzetközi foci

Mourinho öt Guinness-rekordot állított fel

A Chelsea menedzsere is bekerül a 2016-os rekordkönyvbe.

Kapcsolódó cikkek

A Porto, a Real Madrid és az Inter korábbi szakvezetője, a Chelsea jelenlegi menedzsere, José Mourinho is bekerült a Guinness-rekordok könyvébe. A portugál tréner összesen öt kategóriában lett a világ legjobbja.

Immár ő tartja a világ leghosszabb hazai veretlenségi szériáját edzőként: az említett négy klubbal kilenc éven keresztül, 151 mérkőzésen át tartó sorozatot tud felmutatni. A Portóval és az Interrel aratott Bajnokok Ligája-sikere is rekord: rajta kívül négy másik edzőnek sikerült csak két különböző csapattal megnyerni a legrangosabb európai sorozatot, ráadásul a BL-ben ő a legfiatalabb edző, aki elérte szakvezetőként a 100 meccset.

Korábbi Chelsea-s éveiben is remekelt a csapattal: a 2004–2005-ös idényben 95 ponttal lettek bajnokok, ami szintén rekord, csak úgy, mint a Stamford Bridge-en bemutatott veretlenségi mutatója a Premier League-ben.

Mourinho a díjak átvételekor jelezte, örül az elismerésnek, de a múlttal nem szeret sokat foglalkozni.

– Ismertek jól. Ezek a díjak a múltban történt eseményekről szólnak, ami természetesen szép, de számomra sokkal fontosabb a jövő – idézi a Goal.com a portugál szakembert.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik