Nemzetközi foci

Böde Dániel a kontinens legjobb góllövője

A Bayern München német sztárját, Thomas Müllert is megelőzi az Aranycipő-versenyben.

Kapcsolódó cikkek

Az új szezon kezdete egyben azt is jelenti, hogy elindult a versengés a kontinens gólkirályi címéért. Bár az eddig lejátszott fordulók számában országonként még mindig van – és lesz is – különbség, mert néhány helyen még csak két kört rendeztek meg, de van, ahol már a hetedik meccsen is túl vannak, de már körvonalazódik, kik lehetnek a legjobbak. És Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo nincs köztük, ott van viszont a ferencvárosi Böde Dániel!

A magyar válogatott Románia ellen készülő keretéből sajnálatos módon kimaradó csatár többek között Thomas Müllert és Alex Teixeirát is megelőzi – írja agoal.com. A holtversenyes második helyen is egy magyar játékost, a varsói Legia válogatott támadóját, Nikolics Nemanját találjuk.

Az elmúlt években Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Thierry Henry és Diego Forlan nyerte az Aranycipőt, a portugál a legutóbbi szezonban például 48 gólt lőtt. Korábban nyert Francesco Totti, Luca Toni, Ronaldo, Marco van Basten, Eusebio és Gerd Müller is.

A súlyozásoknál az UEFA rangsor a mérvadó, tehát a magyar bajnokságban szerzett gól például kevesebbet ér, mint egy Bundesliga-találat. Ez a szabály legtöbbször megakadályozta, hogy a topligák gólgyárosain kívül bárki más elnyerje ezt a díjat.

Olvasói sztorik