Nemzetközi foci

Mervó Bence sztárcsináló klubba kerülhet

Dybala, Pastore és Cavani karrierjének is komoly lendületet adtak az olasz Palermóban.

Kapcsolódó cikkek

Beszámoltunk róla, hogy minden bizonnyal az olasz élvonalbeli Palermo csapatába igazol a nyári, új-zélandi U20-as világbajnokság társgólkirálya, Mervó Bence. A mediagol.itrövid elemzést közölt a várható átigazolásról.

Az ötlet Manuel Gerolin sportigazgató fejéből pattant ki, nyilvánvalóan a korosztályos tornán figyelt fel rá, hiszen a magyar válogatott egyik meghatározó játékosa, húzóembere volt, aki látványos focit produkált. A szerző a technikás játékát, a kreativitását, a hatékony befejezéseit és a dinamizmusát is dicsérte. A modern támadófoci kiváló képviselőjeként erősítést jelentene a szicíliaiaknak, sőt a portál értesülései szerint már egy megállapodás-tervezetet is készítettek honfitársunk számára.

Mervót köztudottan csábítják Spanyolországból is, de állítólag kijelentette, hogy számára a Palermo elsőbbséget élvez, mert tudja, hogy Dybala, Pastore és Cavani karrierjének is komoly lendületet adtak ebben a klubban. Ez a klub ugyanis – a jelek szerint – speciális közegnek számít a fiatal tehetségek számára, elindítja őket a világfutball csúcsai felé – nemzetközileg így vélekednek a Palermóról.

A játékos jelenleg az MTK keretéhez tartozik, egyéves szerződést írt alá, de az itáliaiak biztosak benne, hogy szerény anyagiak fejében elengedik őt. Nagyon úgy tűnik, hogy hamarosan létrejön a klubváltás, bár egyelőre a spanyol vonalat sem szabad alábecsülni. A szicíliaiak megtették az ajánlatukat Mervó számára, de a cikk utolsó bekezdésének tanúsága szerint egyelőre Maurizio Zamparini klubtulajdonos még nem döntötte el végérvényesen, hogy fiatal honfitársunkat akarja-e látni a csatárposzton, vagy valaki mást…

Olvasói sztorik