Nemzetközi foci

Hivatalos: Balotelli visszatért Milánóba

Az AC Milannál bejelentették, hogy évre kölcsönvették a Liverpooltól a balhés olasz támadót.

Kapcsolódó cikkek

Az AC Milan hivatalosan is bejelentette, hogy egy évre kölcsönvette a Liverpool támadóját Mario Balotellit. A milánóiak opciós jogot is kaptak, így az igény végén végleg megvásárolhatják. Az olasz válogatott támadó szerdán átesett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, és aláírta szerződését régi-új klubjával. A tehetséges játékosnak botrányos magaviselete miatt kellett távoznia a Liverpooltól, mivel odáig fajult már a dolog, hogy Brendan Rodgers vezetőedző kirakta a keretből. Balotelli messze nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket a vörösöknél, hiszen az előző idényben mindössze 16 bajnokin lépett pályára, és egyetlen találat fűződött a nevéhez.

Sok furcsa igazolás történt már a labdarúgás történetében, de ezt is oda lehet sorolni, hiszen az itáliai saját maga kérte a milánóiakat, hogy szerződtessék, sőt még ígéretet is tett, hogy megváltozik, vagyis csak a labdarúgásra fókuszál, és minden erejével azon lesz, hogy segítse a csapatot.

A Milan vezérigazgatója, Adriano Galliani sokkal dörzsöltebb ember annál, minthogy Balotelli fogadkozását csak úgy elhiggye, hiszen nem először hagyták el hasonló szavak a 25 éves játékos száját. Az angol Mirror a La Gazzetta dello Sport információira hivatkozva írja, hogy Galliani belefoglaltatott néhány nem szokványos pontot a balhés támadó szerződésébe.

A kontraktus értelmében Balotelli nem dohányozhat, az internetes közösségi oldalon nem oszthat meg olyan bejegyzést és olyan képet, amivel lejáratja a klubot. Továbbá el kell felejtenie a rá jellemző extrém hajviseletet és kihívó öltözködést, illetve a szórakozóhelyekre járást, és az alkoholt is kerülnie kell. Az AC Milan vezetősége tehát nem tréfál, a szabályokat pedig kőkeményen betartatják az új igazolással. Ha mégis megszegi a szerződése valamelyik pontját, akkor a Rossoneri azonnal felbonthatja azt.

Olvasói sztorik