Nemzetközi foci bajnokok ligája

Volt videotonos vezette főtáblára a Maccabit

Nikola Mitrovics szenzációs gólpasszal segítette az izraeli bajnokot a Basel elleni visszavágón.

Kapcsolódó cikkek

Az izraeli Maccabi Tel-Aviv és a svájci FC Basel párharcának már a Bajnokok Ligája-selejtező sorsolásának elkészítésekor is volt pikantériája, hiszen a Videoton egykori vezetőedzője, a portugál Paulo Sousa (manapság már az olasz Fiorentina trénere) korábbi két bajnokcsapata találkozott egymással.

Hogy még jobban fájjon a székesfehérvári szurkolók szíve: miközben a magyar bajnok Videoton valószínűleg lecsúszik az Európa Liga főtáblájáról is, egy nemrég még a piros-kékek alapemberének számító játékos a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott, nem is akármilyen játékkal.

A szerb Nikola Mitrovics a Maccabi Tel-Aviv színeiben szenzációs teljesítménnyel segítette együttesét a bravúrhoz. Az FC Basel elleni visszavágón ő adta a gólpasszt az egyenlítő találat előtt Zahavinak – ezzel lett 1-1, és a Maccabi az idegenbeli 2-2 után továbbjutott.

Mitrovicsot a 91. percben cserélték le, a 28 éves középpályás alapember az izraeli együttesben: annak idején fehérvári edzőjét, Paulo Sousát követte a Maccabihoz. Felettébb érdekes, hogy a mostani gólpassza már a második olyan mozdulata volt, ami aktuális csapatának főtáblát ért egy európai kupában, hiszen 2012-ben ő rúgta be a Trabzonspor elleni EL-selejtezőn a mindent eldöntő tizenegyest, amivel a Vidi a csoportkörbe jutott.

Mitrovics egy kivétellel az összes mérkőzésen pályára lépett az Európa Liga csoportmeccsein a Videotonban, most pedig a legrangosabb kupában is ott lehet a pályán.

https://www.youtube.com/watch?v=ADFrAsCM1jc

Olvasói sztorik