Nemzetközi foci bajnokok ligája

Újabb volt NB I-es a BL főtáblán

Foxi Kéthévoama a kazah Astanával történelmet írt az APOEL ellen. Nikola Mitroviccsal nem találkozhat a csoportkörben.

Kapcsolódó cikkek

A kazah FK Astana történelmi sikert ért el a ciprusi APOEL elleni BL-selejtezőben, miután a hazai 1-0 után idegenben 1-1-re végzett, és felkerült a főtáblára, első kazah csapatként a legrangosabb sorozat történetében.

Ez pedig azt is jelenti, hogy a Maccabi Tel-Avivban futballozó szerb Nikola Mitrovics után egy másik volt NB I-es légiós is ott lesz az elitmezőnyben, ugyanis a kazah csapat középpályása az a Foxi Kéthévoama, akit jól ismerhetnek a magyar nézők is.

A közép-afrikai középpályás a Diósgyőr, az Újpest és a Kecskemét csapatában éveket töltött Magyarországon, mielőtt 2013-ban a kazah bajnokhoz igazolt. Foxi, aki Magyar Kupa-győztes volt a Kecskeméttel 2011-ben (a döntőben mesterhármast szerezve), alapember az Astanában is, idén mind a 22 bajnokijukon a kezdőcsapatban szerepelt és a hat BL-selejtezőn is pályára lépett. Az APOEL elleni visszavágón a 93. percben cserélték le.

Az biztos, hogy a két volt NB I-es nem találkozhat egymással a csoportkörben, mert az Astana és a Maccabi is a negyedik kalapból várja a sorsolást.

Olvasói sztorik