Nemzetközi foci

UEFA: Ronaldo, Messi vagy Suárez lehet az év játékosa

Csütörtökön a monacói Grimaldi Forumban adják át az elmúlt európai szezon legjobbjainak járó díjakat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön 17.45 órától a monacói Grimaldi Forumban rendezik a Bajnokok Ligája 2015/16-os idénye főtáblájának sorsolását, illetve adják át az elmúlt európai szezon legjobbjainak járó díjakat.
A férfiak versenyében a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona két dél-amerikai szupersztárja, a 2011-ben győztes argentin Lionel Messi, és az uruguayi Luís Suárez, valamint a Real Madrid portugál címvédője, Cristiano Ronaldo száll harcba az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) által alapított címért.
A voksolás – amelyen az UEFA 54 tagországának újságírója adja majd le szavazatát a helyszínen – várhatóan újra Messi és Ronaldo különpárharcát hozza, nagy meglepetés lenne, ha Suárez beleszólna ebbe a versenybe. Az UEFA felmérése alapján – amelyet különböző közösségi médiában végzett – egy hajszállal Ronaldo vezet. A díjat ötödször ítélik oda, 2011-ben Messi, 2012-ben Andrés Iniesta, 2013-ban Franck Ribéry, míg tavaly Ronaldo lett az első. A portugál támadó minden alkalommal ott volt a három között.
A nők versenyében a Frankfurtot erősítő Marozsán Dzsenifer egy már visszavonult csapattársa, Célia Sasic, valamint a francia Amandine Henry ellen indul. Marozsánt tavaly Németországban az év legjobb női játékosának választották.

Olvasói sztorik