Nemzetközi foci

Vécsei tudja, hogy nehéz lesz az első év

Az Olaszországba szerződő középpályás nem bánja, hogy új klubja egyből kölcsönadta a harmadosztályba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden délelőtt vált hivatalossá, hogy a Bp. Honvéd játékosát, Vécsei Bálintot szerződtette az olasz élvonalbeli Bologna FC. A 22 éves középpályást az olasz klub rögtön kölcsönadja a harmadosztályban szereplő, és a másodosztályba igyekvő Leccének. A kétszeres magyar válogatott játékost a Rangadó.hu éppen a repülőtéren, felszállás előtt érte el telefonon.

– Most repülök ki az orvosi vizsgálatra, és hogy aláírjam a szerződésemet. Már a nyár elején tudtam erről az érdeklődésről, és hogy összejöhet ez a dolog. Múlt hét pénteken dőlt el, hogy valóban menni fog, és megegyeztek a felek – kezdte Vécsei Bálint.

– Biztosan készült már arra, hogy légiósnak áll, hiszen az utóbbi években több külföldi érdeklődésről is lehetett hallani. Mit érez most, amikor valóban létrejött a szerződés?
– Tavaly jobban figyeltem arra, hogy sikerüljön, de végül nem jött össze, és ez talán rányomta a bélyegét a szezonomra is. Ebből okulva most úgy voltam vele, hogy kicsit lazábban kezeltem a dolgokat. Ha jönni fog a lehetőség, akkor örülök, de ha nem, akkor mindent megteszek a Honvédban. Péntektől máig aztán felgyorsultak az események, és ez egy kicsit váratlanul is ért. Nagyon örülök, de egy kicsit meg is vagyok lepődve, még új számomra a dolog.

– A kispesti évekből mire emlékszik vissza a legszívesebben?
– Sok jó emlékem van a Honvédból. Az első, amikor debütáltam a felnőttek között, aztán amikor harmadikok lettünk a bajnokságban, majd amikor a Honvédból behívtak a válogatottba, és ott is be tudtam mutatkozni.

– Nem bánja, hogy új klubja rögtön kölcsönadta a harmadosztályba?
– Egyelőre nem bánom, hiszen most az a legfontosabb, hogy minél több játéklehetőséget kapjak. Maradhattam volna a Bolognában is, de ott nem lett volna biztosítva a folyamatos játéklehetőség. Az a lényeg, hogy kint játékban legyek és megmutassam, mire vagyok képes. Az első időszak biztosan nehéz lesz, remélem, minél előbb megtanulom a nyelvet, és az első évben beilleszkedek az olasz közegbe.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik