Nemzetközi foci

Rekordra tör a Bayern München

A bajor csapat lehet az első, amely sorozatban négyszer szerzi meg a salátástálat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A címvédő Bayern München és Stieber Zoltán csapata, a Hamburg összecsapásával rajtol pénteken a német labdarúgó-bajnokság 2015/16-os szezonja, amelyben a bajor együttes történelmet írhat. A müncheni csapat lehet az első a Bundesliga 1963 óta íródó történetében, amely sorozatban négyszer szerzi meg a salátástálat.

Josep Guardiola csapatának erre minden esélye megvan, ugyanis amellett, hogy messze a legerősebb kerettel rendelkezik, ebben az átigazolási szezonban tovább erősödött, miután megszerezte a chilei Arturo Vidalt a Juventustól, valamint a brazil Douglas Costát a Sahtar Donyecktől.

Az előző szezonban második helyen végzett Wolfsburg vezetőedzője, Dieter Hecking is azt mondta, hogy a Bayernnek olyan lehetőségei vannak, amellyel óriási a fölénye a többiekkel szemben. Az élcsapatok közé visszatérhet a Borussia Dortmund, amelynek éléről az elmúlt idény végén távozott a korábbi sikeredző, Jürgen Klopp. A sárga-feketéket Thomas Tuchel készíti fel, és a tréner sikerrel mutatkozott be az Európa Ligában és a Német Kupában.

Dárdai Pált az előző idény közepén nevezték ki a Hertha BSC élére. A magyar szövetségi kapitányi posztot akkor betöltő szakember benntartotta az élvonalban a fővárosi gárdát, így véglegesítették állásában, s már teljes felkészülést vezényelhetett a csapatnak. Dárdainak ugyanakkor a magyar válogatott éléről távoznia kellett.

A Bundesligában két magyar játékos szerepel majd: Stieber Zoltán az osztályozón bennmaradt Hamburg, Szalai Ádám pedig a Hoffenheim légiósaként vág neki az idénynek.

Olvasói sztorik