Nemzetközi foci bajnokok ligája

Vereséggel kezdett a Fradi a Bajnokok Ligájában

A házigazda Twente 2-0-ra nyert a 4. selejtezőcsoport első fordulójában.
Bajnokok Ligája-selejtező, 4. csoport, 1. forduló
FC Twente (holland) – Ferencvárosi TC 2-0 (0-0)
Hengelo, játékvezető: Sörö (norvég)
FTC: Samu A. – Mosdóczi, Zlidnis, Vicai, Nagypál – Fenyvesi, Bognár E. – Addo, Cankovic (Horváth Zs., 72.), Zágor (Bokor, 64.) – Bulatovics (Orji, 59.). Edző: Dörnyei Balázs
Gólszerzők: Renfurm (49.), R. Jansen (67.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Története első Bajnokok Ligája-selejtezőjére készült a Ferencváros női csapata kedd este. A magyar bajnok a holland Twente vendégeként kezdte meg szereplését a csoportkörben.

A második percben Bulatovics előtt adódott lehetőség, de nem tudott lőni, három perccel később azonban lekészített labdáját Fenyvesi már kapura küldte, azonban elkerülte a ketrecet a húsz méterről leadott lövés. Nem sokkal később is tesztelte a holland kapust a magyar támadósor: előbb egy kiugratást akadályozott meg a portás, majd Zágor lövését hatástalanította – derül ki a ferencvárosi klubhonlaptudósításából.

A 18. percben Addo gyenge fejese nem okozott gondot a hazai kapusnak, a 23. percben viszont a másik oldalon Samu Annának már nyújtózkodnia kellett egy megpattanó labdánál. A félidő második felében inkább a Twente veszélyeztetett, Samu többször is munkában volt, de jól állta a sarat a Fradi-kapus, így 0-0-val ért véget az első félidő.

Rohamokkal kezdte a második játékrészt a Twente, ami góllá is érett: előbb Roord szabadrúgását védte Samu, majd a szögletet követően Renfurm lőtt – jóval pontosabban, a labda a magyar kapus fölött talált utat a hálóba (1-0). A 67. percben megduplázta előnyét a hazai csapat: Samu tolt kapufára egy szabadrúgást, azonban a kipattanóból Renate Jansen nem hibázott (2-0).

A hajrában mindkét fél előtt adódott lehetőség, gól azonban nem született. A Ferencváros becsülettel hajtott a szépítő találatért, de a Twente előnye kitartott a végéig, így vereséggel debütált a Fradi a Bajnokok Ligájában.

Dörnyei Balázs tanítványai csütörtökön az ASA Tel-Aviv, majd vasárnap a luxemburgi Jeunesse Junglinster ellen mérkőznek meg. A csoportból az első helyezett jut a 32 csapatos főtáblára.

A másik mérkőzésen:

ASA Tel-Aviv (izraeli) – Jeunesse Junglinster (luxemburgi) 5-1

Olvasói sztorik