Nemzetközi foci

A Barcelona lett Európa legjobb csapata

Nyolc gólt hozott az európai Szuperkupa-mérkőzés rendes játékideje. A távozni készülő Pedro döntött.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Kedden este rendezték az UEFA Szuperkupa-mérkőzést, melyen a Bajnokok Ligája-győztes Barcelona és a szintén spanyol, Európa Liga-címvédő Sevilla csapott össze.

A Tbilisziben rendezett találkozón egymásnak estek a csapatok: Ever Banega révén már a harmadik percben vezetéshez jutott a Sevilla, de a 16. percben Lionel Messi zseniális megmozdulásai után már a Barcelonánál volt az előny (2-1). Az első játékrész végén Rafinha is bevette a Sevilla kapuját, így megnyugtató előnnyel várta csapata a folytatást.

A második félidőt is nagy elánnal kezdték a csapatok: az 52. percben Luis Suárez volt eredményes, Jose Antonio Reyes azonban öt percen belül válaszolni tudott (4-2). Kevin Gameiro büntetőből szerzett találata visszahozta a meccsbe a Sevillát, mely a 81. percben le is dolgozta hátrányát: Jevhen Konopljanka volt eredményes (4-4). A rendes játékidőben így nem született döntés, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás stílusos véget ért: öt perccel a hosszabbítás letelte előtt az a Pedro talált a kapuba – s döntötte ezzel el a párharcot –, aki nemrég kérte a klub vezetőit, hogy hadd igazoljon el az együttestől. 5-4-re nyert a Barcelona, ezzel ötödször lett Európa legjobb klubcsapata, s beállította az olasz AC Milan rekordját.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik