Nemzetközi foci

Jó lett volna a Fradiban maradni

Nagy Dániel sajnálja, hogy távoznia kellett, de ismét megtalálta a számításait Németországban.

Kapcsolódó cikkek

A német harmadik liga

A húszcsapatos bajnokság első fordulójában a Würzburger Kickers gól nélküli mérkőzést játszott a Wehen otthonában, Nagy Dániel végig a pályán volt. Ellenfeleik közül idehaza talán az Energie Cottbus és a Hansa Rostock a legismertebb, de élvonalbeli klubok (Mainz, Werder Bremen, VfB Stuttgart) tartalékcsapatai is szerepelnek itt.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nyolc évvel ezelőtt, az Újpest utánpótlásából került a Hamburg korosztályos csapatába Nagy Dániel, aki tavaly nyáron hazatért, és a Ferencvároshoz igazolt. Az NB I-ben 11 mérkőzésen kapott lehetőséget, de a Magyar Kupában és a Ligakupában a zöld-fehérek legtöbb meccsén ott volt a pályán, tehát kivette a részét a két arany- és egy ezüstéremmel záruló sikeres szezonból. Ennek ellenére nem maradt (vagy nem maradhatott) a Fradiban, ezért visszatért Németországba.

Új klubja, a Würzburger Kickers az országos ligának számító, tehát egycsoportos harmadosztályban szerepel, ahol a középpályás korábban már két idényt eltöltött a VfL Osnabrück színeiben. A 24 éves játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta: sajnálja, hogy nem tölthetett több időt a Fradinál, a jelenlegi csapatánál viszont nagyon jól érzi magát.

– Boldog vagyok, hogy idekerültem. A csapattársak befogadtak, ezért sikerült hamar beilleszkednem. Mindegyik felkészülési mérkőzésen szerephez jutottam, és az első bajnokin is kezdő voltam, úgyhogy egyelőre teljesen elégedett vagyok – kezdte Nagy Dániel.

– Mit érdemes tudnunk új klubjáról, illetve Würzburg városáról?
– A csapat a hetvenes évek elején szerepelt legutóbb a profi bajnokságban, azóta alacsonyabb szinten játszott, és idén tavasszal jutott fel a harmadosztályba. A klub tovább szeretne lépni, és a jövőben mindenképpen a harmadik vonalban, vagy annál feljebb akar szerepelni, szóval vannak célok és jövőkép. A városról egyelőre annyit tudok mondani, hogy elég kicsi, százezer lakosú település, amely egy nagyon szép borvidék központja. Az idegenbeli meccsekre busszal vagy vonattal utazunk, és ha messzire kell mennünk, akkor a mérkőzés előtti napon elindulunk.

– Milyen emlékei vannak az itthon töltött egy szezonról? Csalódásként élte meg, hogy végül nem maradhatott a Fradiban?
– Felemás, hiszen én sem így képzeltem, hogy egy év után visszajövök Németországba, hanem azt hittem, hosszabb időt tölthetek majd a Fradiban. Sajnálom, hogy nem így sikerült, jó lett volna otthon maradni, de mégiscsak nyertem egy Magyar Kupát, egy Ligakupát és egy bajnoki ezüstérmet a csapattal, szóval ebből a szempontból pozitívan tekinthetek vissza az elmúlt idényre.

– Az új klubjánál is hosszabb távra tervez?
– Ez nyilván rajtam is múlik, de két évre írtam alá, és egyelőre jól érzem magam itt, Würzburgban.

– Hogyan képzeljük el a német harmadosztályt mondjuk a magyar NB I-hez képest?
– Elég nehéz összehasonlítani a kettőt, mert az NB I-ben nagyok a különbségek. Például a Fradi sokkal komolyabb játékerőt képviselt, mint a Pápa. Itt a harmadosztály sokkal sűrűbb, kiegyensúlyozottabb, nincsenek olyan nagy különbségek a csapatok között.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik