Nemzetközi foci

Dárdai: 40 pont és kupadöntő a cél

A Hertha BSC edzőjét nagyon bosszantja, hogy mindig a lelátóról kell néznie a berlini finálét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Tervek, vágyak, célok – ezzel a címmel közölt hosszú interjút az egyik berlini portálDárdai Pállal, hiszen hamarosan kezdődik az új idény a Bundesligában. A magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjáról távozó trénernek ez lesz az első idénye a Hertha BSC kinevezett vezetőedzőjeként. Elmondása szerint a kapu előtti agresszivitás még hiányzik a csapatából, de reméli, hogy hamarosan az is rendben lesz.

– Milyen tanulságai voltak a kilencnapos edzőtábornak?
– Nagyon boldog vagyok, semmire nem panaszkodhatok. Nagy elismerés jár Henrik Kuchnónak, mert egyetlen izomsérülés sem fordult elő – kezdte Dárdai Pál.

– Semmi sem zavarta?
– De igen! Az első négy nap fárasztó volt, mert nem működött a légkondicionáló a szállodában. Akkor tudok erőt gyűjteni és másnap ismét fitt lenni, ha este tízről reggel fél hétig alszom, de most túl meleg volt, nem tudtam aludni. De szerencsére később már hűvösebb volt a hét folyamán.

– A csapat készen áll a kezdésre?
– Készen leszünk! Két hét van még az első kupameccsig, de a kapu előtt még hiányzik az agresszivitás. Remélem, az ehhez szükséges gyorsaság és frissesség is meglesz addigra. Mindezek mellé szerencse is kell, hogy jól szerepeljünk, mert a fociban az még nem elég, ha keményen dolgozunk.

– Nagyon ritkán kiabál. Miért?
– Ha egy edző minden nap ordít, annak nincs értelme. Ha viszont egyszer-egyszer hangosabb vagyok, a srácok tudják, hogy komoly dologról van szó. Számomra sok dologban fontos a szabadság, de megjegyzem, hogy például az ebédhez pontosan kell érkezni. Nem vagyok olyan kényelmes, amilyennek látszom.

– Összeállt már a Bielefeld elleni kezdőcsapat a fejében?
– Tizenkét-tizennégy játékosnak van esélye, hogy a kezdőbe kerüljön. Aki agresszív, és megvan benne a feltétlen akarat, annak lesz lehetősége játszani.

– Mi a célja az új szezonban?
– Negyven pontot gyűjteni a bajnokságban, és bejutni a kupadöntőbe! Bosszant, hogy a családommal minden évben elmegyünk az Olimpiai Stadionba a kupadöntőre, és eddig mindig a lelátóról kellett néznem. Nagy dolog lenne a szurkolóink számára, ha bejutnánk a fináléba.

Olvasói sztorik