NB I

Nekiment Csányinak a korábbi magyar válogatott csatár

Kovács Kálmán a Dárdai-ügyről és a szurkolói kártyáról is kifejtette a véleményét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Idén ősszel ünnepli majd ötvenedik születésnapját Kovács Kálmán, a magyar válogatott és a Bp. Honvéd korábbi kiváló csatára, aki Franciaországban, Belgiumban, Cipruson és Svájcban is futballozott, manapság pedig testnevelő-tanárként dolgozik Kistarcsán, illetve MLSZ-ellenőrként is tevékenykedik. A minap egy érdekes eszmefuttatást tett közzé a Facebookon, amelyben leginkább a szövetség elnökét, Csányi Sándort kritizálta.

A magyar válogatott előző szövetségi kapitánya, Dárdai Pál távozásának témakörével kezdődő bejegyzését változtatás nélkül közzétesszük, és kíváncsian várjuk, vajon a jövőben is számítanak-e rá meccsellenőrként az MLSZ-ben…

„Jött a rettenetes hír… Kinek mi ugrik be róla? Nekem az MLSZ-elnök. Azt gondolom, bátran kijelenthetem, hogy a szövetségben egyszemélyi vezetés van. Ezzel nem lövök nagyon mellé. Nézzük az ő tevékenységét!

Szurkolói kártya – nekem rendben, kisebb módosításokkal elfogadható, mégis amikor már majdnem átment, visszalépett tőle. Előtte arra hivatkozott mindenki, aki védte, hogy törvényi előírás miatt. Most erről egy szót sem ejt senki. Szerintem ezerrel tárgyalnak a románok elleni meccsről a B-középpel. Ez kell, hogy megerősödjünk erkölcsileg?

Selejtezősorozat: az elnök egy személyben jelöli ki a szövetségi kapitányokat. Ez már a harmadik a sorozaton belül. Jól csinálta? Szerintem nagyon nem. Ha a gazdasági életben kellene harmadszor csúcsvezetőt váltani ilyen rövid idő alatt, már azt hiszem, kitehetné a csőd táblát. A magyarázatai is zavaróak. „Már decembertől erre készülünk” – akkor miért húzta eddig. Kit akart becsapni? Saját magát vagy a közvéleményt? Egyik sem jó. Márciusban azért hozta a német edzőt, hogy ezt a problémát meg tudja oldani vele. Mi a helyzet az utánpótlásban dolgozó szövetségi alkalmazottakkal? Az eltávolításuk indokolt volt? Most a német edző emberei dolgoznak a gyerekekkel, de már nélküle.

És még egy személyes megjegyzés. Dárdai Pali számomra egy szimpatikus ember. Most mégsem tetszik a reakciója. Igyekszik elmondani, hogy ő mindig is magyar embernek érzi magát és erre büszke. Amikor kellett, akkor segített. De most mégis a Hertha vezetőedzői posztját választotta. Mert ugye azt nem hisszük, hogy nem ő választott? Szerintem ragaszkodhatott volna a szövetségi kapitányi poszthoz, ha akar. Úgy gondolta, ha megteszi, akkor nem biztos, hogy Bundesliga edző lehet a jövőben, míg a válogatott kispadja garantált. Sajnálom. Nekem az jut erről az eszembe, mint amikor valaki félrelép, és közben esküdözik, hogy ő a párját szereti!”

Olvasói sztorik