Nemzetközi foci

Gruborovics Tamás gólt szerzett

Szalai Ádám gólpasszt adott, Megyeri Balázs bemutatkozott, Dzsudzsák Balázs nem játszott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A lengyel élvonal második fordulójában a hajrában szerzett góllal tudott nyerni a címvédő Lech Poznan a Lechia Gdansk ellen (2-1). Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid csapata a 92. percben lőtte a győztes gólt. Kádár végigjátszotta a meccset, a hosszú sérülése után visszatérő Lovrencsics immár fél órát játszott csereként beállva, Holmant viszont nem nevezték a keretbe.

Köteles László védte a KRC Genk kapuját az OH Leuven elleni bajnokin. Az együttes 3-1-re nyert a belga élvonal nyitófordulójában.

A cseh bajnokság első fordulójában az FK Teplice a 90. percben még 2-0-ra vezetett a Sigma Olomouc ellen. A Balázs Benjámint nélkülöző együttes végül egy pontot szerzett: 2-2-re mentette a meccset a vendég.

Egygólos sikert aratott edzőmeccsen a Hertha BSC a török Akhisar Belediye ellen. A német bajnoki rajtra készülő, Dárdai Pál vezette együttes az 57. percben Beerens révén jegyezte a győztes gólt (1-0).

A hajrában veszített pontokat a Dzsudzsák Balázst csak a kispadra nevező Dinamo Moszkva hazai pályán az orosz élvonal második fordulójában. A Dinamo 2-1-re vezetett, de a 82. percben büntetőből egyenlített az ellenfél. Dzsudzsákot nem cserélte be edzője.

Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt együttese, a német másodosztályú RB Leipzig 1-0-ra győzött az FSV Frankfurt otthonában a bajnokság első fordulójában. Honfitársainkat nem nevezték a keretbe – a kapusnak eltiltás miatt kellett kihagynia a meccset.

Megyeri Balázs csapata, a spanyol első osztályú Getafe CF 2-2-t játszott az angol Port Vale elleni edzőmeccsen. A magyar kapus kezdő volt a találkozón.

A német Hoffenheim 2-1-re nyert az angol Leeds United elleni felkészülési mérkőzésen. Szalai Ádám csereként állt be, és a győztes találat előtt ő adta a gólpasszt.

Bobál Gergely német élvonalbeli csapata, a Wolfsburg 2-1-re kikapott a spanyol Villarreal elleni felkészülési mérkőzésen. A magyar fiatalt nem nevezték a keretbe.

Gruborovics Tamás együttese, a finn KooTeePee a huszadik fordulóban 2-1-re kikapott Helsinkiben, a HJK vendégeként. A találkozót végigjátszó légiós szerezte csapata egyetlen gólját a 48. percben. A fővárosiak a 95. percben egy tizenegyesből lőtték a győztes találatot.

A német harmadosztály első körében Nagy Dániel csapata, a Würzburger Kickers gól nélküli meccset játszott a Wehen otthonában. Honfitársunk végigjátszotta a meccset.

Kezdetét vette a német másodosztály, amelynek első fordulójában a sérült Korcsmár Zsoltot nélkülöző Greuther Fürth hazai pályán 1-0-ra győzött a Karlsruher SC ellen.

Döntetlent játszott a Huszti Szabolccsal és Elek Ákossal felálló Csangcsun Jataj a kínai élvonal 21. fordulójában. Az együttes a Sanghaj Sencsin ellen végzett 1-1-re hazai pályán – Huszti végig a pályán volt, míg Eleket a 82. percben cserélték le.

Megszakadt a Sporting Kansas City ötmeccses győzelmi sorozata. Az észak-amerikai profi bajnokságban (MLS) szereplő együttes szombat hajnalban a Real Salt Lake otthonában kapott ki 2-1-re. A Németh Krisztiánnal a kezdőben felálló együttes öt nyertes tétmeccs után szenvedett vereséget; legutóbb június 22-én kapott ki, szintén a Salt Lake vendégeként. Németh végigjátszotta a meccset, de ezúttal nem tudta gólhoz segíteni csapatát.

Olvasói sztorik