Nemzetközi foci

Guzmics is kellett a krakkói pontszerzéshez

Bogdán Ádám védte a Liverpool kapuját a malajziai edzőmeccsen; Stieberék nyertek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Magyar idő szerint péntek kora délután Malajziában lépett pályára az angol bajnoki rajtra készülő Liverpool FC. A patinás angol klub Bogdán Ádámmal a kezdőjében játszott edzőmeccset a helyi játékosokból összeállított all-star csapat ellen. Mint arról beszámoltunk, a magyar kapus az előző két edzőmeccsen nem jutott szóhoz, a csapat első felkészülési találkozóján azonban szintén kezdőként lépett pályára, s egy félidő erejéig bizonyíthatott – akkor nem kapott gólt.

Bogdán előtt ezúttal a Clyne, Skrtel, Lovren, Moreno, Henderson, Lucas, Milner, Ibe, Lallana, Origi mezőnysor kapott helyet.

A hetedik percben máris dolga akadt honfitársunknak: Wleh távoli löketét hárította magabiztosan. A hazaiak a 12. percben szereztek vezetést, Patrick Wleh ezúttal el tudta tekerni a labdát Bogdán mellett (1-0). Liverpool-helyzetekkel folytatódott a csata, s a 28. percben góllá is érett a fölény: Jordon Ibe helyezett a felsőbe (1-1). A félidő hajrájában Origi kétszer is betalálhatott volna, de a hazai kapus védett.

A második félidőben is folytatódott az angolok fölénye, azonban a hazai védelemmel nem tudtak mit kezdeni, vagy ha mégis, akkor a kapus védett. Szögletekkel, lövésekkel is veszélyeztetett a Liverpool, hiába. Az utolsó percben ismét a hazaiak tesztelték a magyar kapust, Bogdán viszont ezúttal is jól látta el feladatát, biztosan védett, így 1-1-gyel zárta csapata a távol-keleti túrát.

Stieber Zoltán csapata, a német Hamburger SV az alacsonyabb osztályú Kessel ellen játszott edzőmeccset. A magyar támadóját az 56. perctől soraiban tudó együttes 2-0-ra nyert.

Már a harmadik percben vezetést szerzett Guzmics Richárd gólpasszából a Wisla Kraków a Cracovia elleni városi derbin – Maczynski volt eredményes a magyar védő fejese után. Az öröm azonban alig kilenc percig tartott: a 12. minutumban egyenlített a hazai együttes (1-1). A lengyel élvonal második fordulójában rendezett rangadón a folytatásban nem esett több gól, így osztozkodtak a pontokon a csapatok. Guzmics végigjátszotta a meccset.

Miriuta László csapata, az ASA Targu Mures 1-0-ra nyert a román élvonal harmadik fordulójában a találkozó hajrájában már emberhátrányban játszó Concordia Chiajna ellen.

Olvasói sztorik