Nemzetközi foci

Casillas sírva búcsúzott

Eljött a pillanat, ami sokáig elképzelhetetlennek tűnt: Portugáliába távozik a legendás kapus.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Real Madrid és az FC Porto megállapodtak a 34 éves kapus, Iker Casillas klubváltásának részleteiben – írja közleményébena spanyolok honlapja.

Úgy fogalmaznak: ő a legjobb kapus, aki valaha a Real Madridban védett, de most a személyes karrierjében és a spanyol futball történetében is új időszak kezdődik. Kilencévesen került a klub utánpótlásába, és tehetsége, szorgalma az első csapat kapujába juttatta, ahol megannyi emlékezetes meccsen védett, és számos trófeát nyert.

A madridiakkal klubvilágbajnok, kétszeres európai Szuperkupa-győztes, ötszörös bajnok, kétszeres spanyol Király Kupa-győztes, négyszeres spanyol Szuperkupa-győztes, háromszoros Bajnokok Ligája-aranyérmes. A válogatottal világbajnok, kétszeres Európa-bajnok, de számos egyéni elismerése is van.

Eddigi karrierje során 725 mérkőzést játszott a Realban, amelynek emblematikus alakjává, a klubtörténet részévé vált. Ő a legtöbbször pályára lépő kapus a Real Madrid történetében, és a spanyol válogatottsági rekordot is ő tartja.

Évekkel korábban két manchesteri élcsapat, hetekkel ezelőtt pedig a szintén angol Arsenal érdeklődéséről lehetett hallani vele kapcsolatban, az utóbbi napokban azonban egyértelművé vált, hogy az FC Porto lesz karrierje második klubja.

Egykori csapattársa, a Ferencváros spanyol védője, David Mateos a minapazt nyilatkozta: „Játszhatna olyan világvárosokban, mint Párizs, Manchester, London vagy München, de azért legyünk óvatosak a Portóval, hiszen negyeddöntősök voltak a Bajnokok Ligájában. Megértem, hogy a pénz nem a legfontosabb szempont most számára, és azt helyezte előtérbe, hogy közel maradhasson Spanyolországhoz, rendszeresen játszhasson, és olyan edzője legyen, aki segít neki.”

https://www.youtube.com/watch?v=ekzoey2Dqa8

Olvasói sztorik