Nemzetközi foci

Miriuta kupagyőztes csapat élére került

Bejelentették, hogy a Győri ETO-tól távozó vezetőedző veszi át a marosvásárhelyi ASA irányítását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az ASA csapata nyerte szerda este a román Szuperkupát. A Konstancán megrendezett mérkőzésen a marosvásárhelyi csapat a bukaresti Steauát győzte le 1-0-ra.

Az ASA az utolsó fordulóban történt váratlan megbicsaklás után a második helyen zárta a román bajnokságot, és annak köszönhetően szerepelhetett a Szuperkupa-mérkőzésen, hogy a Steaua a bajnokságot és a kupát megnyerte.

Az ASA-nak nehéz körülmények között kellett pályára lépnie. Két nappal a mérkőzés előtt ugyanis a korrupcióellenes ügyészség a csapat illegális önkormányzati finanszírozásának gyanúja miatt elrendelte a klub bankszámláinak zárolását. A pénzügyi gondok következtében a nyáron szerződtetett Dan Petrescu edző bejelentette, hogy a Szuperkupa után Kínába szerződik. A vásárhelyi keret hat játékosa pedig nem fogadta el, hogy a kialkudottnál kedvezőtlenebb szerződést kössön a klubbal, és már a szerdai mérkőzés előtt távozott a csapattól.

Szerdán bejelentették, a vásárhelyi csapat irányítását csütörtöktől Miriuta László, egykori magyar válogatott játékos, a CFR Cluj és a Győri ETO korábbi vezetőedzője veszi át – írja az MTI.

Miriutának a másodosztályba kieső bukaresti Rapid csapatától is volt megkeresése.

Olvasói sztorik