Nemzetközi foci

A román elnök szurkol nekünk?

Razvan Burleanu azt nyilatkozta: kimondottan örülne a magyar válogatott második helyének.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Razvan Burleanu, a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) elnöke szerint a román válogatott győzni szeretne a szeptemberi, budapesti Európa-bajnoki selejtezőn – mint bármelyik más mérkőzésén –, de a döntetlent is pozitív eredménynek tekintené.

Az FRF elnöke a Krónika erdélyi magyar napilapban szerdán közölt interjúban elmondta: a szövetség vezetősége két hónappal ezelőtt tervben rögzítette, hogy Románia a csoport első helyéről akar kijutni a 2016-os franciaországi tornára. Az egy hónappal ezelőtti, észak-írországi döntetlennek köszönhetően a román válogatottnak sikerült megőriznie az elsőségét, és a szövetség azt reméli, hogy ezt a szeptember 4-i budapesti találkozó után sem veszíti el.

„Kimondottan örülnék annak, ha Románia – mint említettem – csoportelsőként jutna ki Franciaországba, Magyarország pedig pótselejtező nélkül, a második helyről” – jelentette ki a szövetség elnöke, aki azt is megállapította, hogy mindkét csapat helytállna a jövő évi kontinensviadalon.

A két válogatott szeptember 4-én játszik a magyar továbbjutás szempontjából sorsdöntő mérkőzést Budapesten. Tavaly októberben a bukaresti összecsapásuk 1-1-es döntetlennel zárult.

A magyar együttes 11 ponttal a pótselejtezőt érő harmadik helyen áll csoportjában. Vezetnek a románok (14 pont), mögöttük az észak-írek (13) a másodikok. A magyarok a románok elleni meccs után három nappal Belfastban játszanak az északírekkel.