Nemzetközi foci

Selymes Tibor lett a Petrolul edzője

A Sopron és a Kaposvár korábbi trénere két szezonra szóló szerződést írt alá új klubjánál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Selymes Tibor lett az FC Petrolul Ploiesti vezetőedzője. A 45 éves szakember két szezonban érvényes szerződést írt alá. A munkát a jövő héten kezdi, a nyári felkészülés június 12-én indul – írja a klub honlapja.

– Nagyon örülök, hogy ide kerültem. A Petrolul minőségi csapat, kiváló közönséggel. Tudom, hogy a stadionban fantasztikus a hangulat, erős bajnokság következik, ami pozitív dolog. Szeretnénk összeállítani egy értékes keret, amely szép focit játszik és jó teljesítmény nyújt. A város és a szurkolók megérdemlik, hogy nagyon erős csapatuk legyek, amely trófeákért harcol – mondta Selymes Tibor.

A Hargita megyei Balánbányán született Selymes játékosként az FC Brasov, a Dinamo Bucuresti, a belga Cercle Bruges, az Anderlecht, a Standard Liége, illetve a Haladás, a Debrecen, majd a ciprusi AEL Limasszol csapatait erősítette, a válogatottban 46 meccsen játszott. A román aranygeneráció tagjaként ott volt az 1994-es amerikai világbajnokságon, ahol együttesük a negyeddöntőbe jutott.

Edzői karrierje 2005-ben, Sopronban kezdődött, majd a Liberty Salonta, a Sportul Studentesc, az Astra Ploiesti, az FCM Targu Mures, a Dinamo Bucuresti II, a Sageata Navodari, a Kaposvári Rákóczi és az Otelul Galati következett.

Olvasói sztorik