Nemzetközi foci

Ramos döntött, elhagyja a Real Madridot

A 29 éves spanyol hátvéd nem akarja megindokolni döntését, de nem a pénz volt a befolyásoló tényező.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Marca nevű spanyol lap értesülései szerint, Sergio Ramos döntött, és távozik a Real Madridtól. A királyiak csapatkapitány helyettese nem szándékozik megindokolni döntését, de sokszor átgondolta, és ezúttal már nem vonja vissza azt. Elkövetkezett az a pillanat, amit nagyon sokan nem gondoltak volna, a spanyol válogatott hátvéd búcsút mond a blancóknak, és eligazol.
Már egy jó ideje lógott az ügy a levegőben, de most pont kerülhet a végére. Mint ismeretes a Manchester United már megtette hivatalos ajánlatát. A sajtóban felrepültek olyan hírek is, miszerint a Real Madrid nem adta meg azt a fizetést a 29 éves játékosnak, amit szeretett volna, és ezért igazol Angliába. Ezt azonban Ramos megcáfolta, szerinte nem a pénz volt a döntő szempont, hanem a világbajnok védő szeretett volna új kihívások után nézni. Ettől függetlenül nem akarja, hogy emiatt a madridi szurkolók neheztelnének rá. Mindenesetre, ha Sergio Ramos után esetleg Iker Casillas is távozna a királyiaktól, az nagyon érzékenyen érintheti a klub szimpatizánsait. Ramos távozását megnehezíti, hogy szerződése még két évig érvényes, és a Real Madridnál egyelőre számolnának vele. Kivásárlási ára 200 millió euró. A védő szeretné elérni, hogy piaci alapon szabják meg a vételárát, a transfermarkt.de szerint 40 millió euró az értéke.

A 29 éves játékos 2005-ben érkezett a Real Madridhoz a Sevillától 27 millió euró fejében. Azóta lejátszott tíz idényt a hófehér mezben, és végig kirobbanthatatlan volt a blancók védelméből. Az egy évtized alatt közel 300 tétmeccsen lépett pályára, amiken 37 alkalommal volt eredményes. Szinte mindent megnyert, amit egy spanyol csapattal meg lehet nyerni.

Olvasói sztorik