Nemzetközi foci

Túlélte a cunamit, focista lett

A szörnyű tragédiát átélő Martunis felnőtt, és profi szerződést kapott a Sportingtól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Sporting Lisszabon a hivatalos honlapjánbejelentette, hogy leigazolta Martunist, aki az U19-es csapatot fogja erősíteni. A történet érdekes része azonban csak most jön, ugyanis a 17 éves játékos az a fiú, aki 2004-ben túlélte a cunamit, és csak három hét után találtak rá.

Mint ismeretes, a cunami 230 ezer ember életét követelte 14 országban az Indiai-óceán partjain. Aceh volt a legsújtottabb terület, 170 ezer embert temetett maga alá a víz, köztük Martunis édesanyját és két testvérét is. Az akkor még kisfiú úgy maradt életben, hogy három hétig a hullámok által partra vetett élelmiszerekből táplálkozott. Martunist egy portugál válogatott mezben találták meg, a sajtó persze rögtön letámadta.
– Egy pillanatig sem féltem, mert élni akartam, látni a családomat, és futballozni – mondta az újságírók kérdésére válaszolva.
Cristiano Ronaldo annyira a szívén viselte a kisfiú sorsát, hogy saját költségén újjáépítette a hullámok martalékává vált házat. Martunis azóta többször is találkozott Cristiano Ronaldóval, és most esély kapott arra, hogy akkora karriert fusson be, mint amekkorát a portugál világsztár.

Olvasói sztorik