Nemzetközi foci

Egy autóbalesettel kezdődött…

A TSV Buchbach masszőre, Fehér József tavaly ősz óta a magyar válogatottnál is tevékenykedik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Tavaly szeptember közepén Dárdai Pált nevezték ki szövetségi kapitánnyá, azóta Fehér József, a TSV Buchbach gyógytornásza is a magyar válogatott mellett dolgozik. „Természetesen ez egy álom számomra” – mondta az ovb-online.de oldalon Fehér, aki két évig falvakban dolgozott fizioterapeuta társával, Catherine Gaigl-val. „Borzasztóan sokat köszönhetek Kathinak, nélküle soha nem jutottam volna eddig.”

Helmut Kreuzpointer, Kathi Gaigl és Fehér József évek óta együtt kezelik a Buchbach focistáinak lábát, és tavaly ősz óta időről időre magyar vendégei is vannak a klubnak, mert Fehér őket is kezeli, hogy sérüléseik után újra talpra álljanak.

Fehér – a magyar válogatott kapusához, Király Gáborhoz hasonlóan – Szombathelyen nőtt fel. Pályafutása során játszott Sopronban a másod- és a harmadosztályban, de 27 évesen súlyos autóbalesetet szenvedett, egy év kihagyásra kényszerült, de nem sikerült visszatérnie.

Már abban az időben kapott egy masszőri ösztöndíjat, és amikor egyértelművé vált, hogy játékosként nem tér vissza a futballpályára, továbbképzésekre is jelentkezett. Ezt követően gyógytornász lett, és újabb képesítéseket szerzett, tovább szakosodott. Az 1860 München U19-es csapatánál tevékenykedett csontkovácsként.

„Számomra ez egy nagy boldogság. Álmaim állását összekapcsoltam a szenvedélyemmel, vagyis a futballal, ezért ez nem munka számomra, hanem egy igazi hivatása. És a Buchenbach abszolút kultikus klub!” – mondta Fehér József.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik