Nemzetközi foci

FIFA: A libériai jelölt visszalép, ha indul a CAF elnöke

Musa Bility, bejelentette, hogy Issa Hayatou indulása esetén kiszáll az elnöki posztért vívott versenyből.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hayatou, aki a FIFA alelnöke, és huszonöt éve tagja a nemzetközi szövetség végrehajtó bizottságának, eddig nem jelezte, hogy indulna Joseph Blatter elnöki székéért.
Bility a brazil Zico után másodikként jelentette be, hogy pályázni fog a tisztségre. “Ha Afrika nem állít jelöltet, az sokat elárult volna rólunk” – mondta június 18-án a BBC-nek.
Blattert május végén ötödször választották meg a FIFA elnökének, de négy nappal később bejelentette a lemondását. A tisztújító kongresszus előtt két nappal korrupciós botrány robbant ki, hét magas rangú FIFA-tisztségviselőt letartóztattak korrupció, zsarolás, csalás és pénzmosás vádjával. A 79 éves svájci sportvezető pénteken már úgy fogalmazott: “Nem mondtam le, hanem a rendkívüli kongresszus rendelkezésére bocsátottam a mandátumomat”.
A rendkívüli kongresszus időpontját július 20-án jelöli ki a FIFA végrehajtó bizottsága. Az elnökválasztásra december és február között kerülhet sor, a BBC két hete azt írta: december 16. a legvalószínűbb időpont. Addig – jelen állás szerint – Blatter látja el az elnöki teendőket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik