Nemzetközi foci

Hamarosan véget ér a Capello-szappanopera

Az orosz szövetség csökkenteni akarja a kapitány végkielégítését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az esetleges szerződésbontásról tárgyal majd az Orosz Labdarúgó Szövetség a válogatottat irányító Fabio Capellóval.

“A szövetségi kapitány nincs elbocsátva, bár kifizettük neki az összes korábbi elmaradásunkat” – szögezte le a szövetséget ideiglenesen irányító Nyikita Szimonjan alelnök, aki köszönetet mondott Vitalij Mutko sportminiszternek, valamint a milliárdos Aliser Uszmanovnak. Az üzletember hétfőn közölte, hogy átutalta a szövetségnek Capello 300 millió rubeles (1,5 milliárd forintos) fizetési hátralékát.

Szimonjan hozzátette, megbeszéléseket folytatnak majd az olasz szakemberrel a jövőről. “Hamarosan véget ér a szerződés körüli szappanopera. Bízunk benne, hogy meg fogunk egyezni a végkielégítési pénz csökkentéséről” – mondta Szergej Anohin, a végrehajtó bizottság egyik tagja.

A 69 esztendős Capello évi hétmillió eurós bérével a világ legjobban fizetett edzője. Az orosz válogatottat 2012 óta vezeti, megbízatása a 2018-as, hazai rendezésű világbajnokságig szól, viszont ha nem tölti ki a szerződését, 21,4 millió eurós (6,7 milliárd forint) végkielégítés jár neki. Ennek előteremtésére a szurkolók egy része a múlt héten gyűjtést indított. Anohin szeretné, ha a végkielégítési összeg nem lépné túl a 10 millió eurót (3,1 milliárd forint).

A csapat a legutóbbi tíz tétmérkőzése közül mindössze Liechtensteint tudta legyőzni, a Montenegró elleni, botrányos körülmények között félbeszakadt selejtező három pontját pedig az európai szövetség (UEFA) ítélte az oroszoknak. Az Eb-selejtezős csoportban Oroszország hátránya négy pont a második, biztos Eb-szereplést érő helyen álló Svédország mögött.

Olvasói sztorik