Nemzetközi foci

Orosz milliárdos fizeti ki Capello elmaradt bérét

Aliser Uszmanov orosz milliárdos 1,5 milliárd forintnyi rubelt fizet Fabio Capellónak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Aliser Uszmanov orosz milliárdos fizeti ki azt a 300 millió rubelt (1,5 milliárd forint), amely a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, Fabio Capellónak a fizetési hátraléka.

Az ország leggazdagabb embere hétfőn közölte, hogy átutalta a szövetségnek (RFS) az összeget, így az RFS kiegyenlítheti fennálló tartozását az olasz szakvezető felé, aki egybehangzó sajtóértesülések szerint hamarosan távozik posztjáról.

A 69 éves Capello évi hétmillió eurós bérével a világ legjobban fizetett edzője. Az orosz válogatottat 2012 óta vezeti, megbízatása a 2018-as, hazai rendezésű világbajnokságig szól, viszont ha a gyenge szereplés miatt nem tölti ki a szerződését, összesen 21,4 millió eurós (6,7 milliárd forint) végkielégítés jár neki. Ennek előteremtésére a szurkolók egy része a múlt héten gyűjtést indított.

A csapat a legutóbbi tíz tétmérkőzésén mindössze Liechtensteint tudta legyőzni, a Montenegró elleni, botrányos körülmények között félbeszakadt selejtező három pontját pedig az európai szövetség (UEFA) ítélte az oroszoknak. Az Eb-selejtezős csoportban Oroszország hátránya négy pont a második, biztos Eb-szereplést érő helyen álló Svédország mögött.

Az RFS végrehajtó bizottsága szerdán dönt Capello sorsáról.

Olvasói sztorik