Nemzetközi foci

Kizárhatják Dzsudzsák csapatát az Európa Ligából

A Dinamo Moszkvánál a játékosfizetéseket csökkentő új finanszírozási rendszert vezetnek be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Dinamo Moszkva futballklubnál a játékosfizetéseket csökkentő új finanszírozási rendszert vezetnek be – írja az MTI.

Az orosz egyesületnél látogatást tett az európai szövetségnek (UEFA) az a bizottsága, amely a pénzügyi fair play szabályainak betartását ellenőrzi.

A Dinamo felügyelő bizottságának elnöke, Szergej Sztyepasin új szisztéma életbe léptetéséről beszélt, jelezve, hogy szeretnék az UEFA-büntetést elkerülni, bár azzal is számolnak, hogy a szabálytalanságok miatt kizárják az együttest az Európa Liga 2015–2016-os szezonjában való indulásból. Az orosz bajnokságban legutóbb negyedik helyen végeztek.

„Jelenleg még nincs UEFA-határozat, a döntés június végéig válhat ismertté” – közölte az orosz klubelöljáró.

Vaszilij Tyitov, a Dinamo igazgatótanácsának elnöke azt mondta, hogy az UEFA fairplay-szabályaihoz való igazodás jegyében véget vetnek a túlköltekezésnek, az újonnan szabályozott bérpolitikának megfelelően megkurtítják a futballisták fizetését, a jövőben tartózkodnak a túl sokba kerülő játékosok szerződtetésétől.

Még a szigorítás és az illetékes testület látogatása előtt az UEFA kinyilvánította: a Dinamo Moszkva vétkes a pénzügyi fair play szabályzat megsértésében és szankciókat helyezett kilátásba a túlságosan nagy futballistafizetések és a szabálytalan – a futballklubnak indokolatlanul magas támogatást garantáló – szponzori szerződés miatt.

Dzsudzsák szerződéséből még fél év van hátra, a Hertha BSC – Dárdai Pál javaslatára – meg akarja szerezni a bal lábas szélsőt.

Ha a Dinamo még pénzt akar kapni érte – 19 millió eurót fizettek ki az Anzsinak 2012. januárban –, akkor most kell eladnia, különben szabadon igazolhatóvá válik. A hírek szerint a berliniek kétmillió eurót adnának.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!