Nemzetközi foci

Élvezni kell minden pillanatát

Daniel Carrico szerint ha kell, könyörögnek azért, hogy Unai Emery maradjon a Sevilla vezetőedzője.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Európa Liga idei kiírását – csakúgy, mint a tavalyit – a Sevilla nyerte. Rendkívül fordulatos, gólokban gazdag döntőt játszottak szerda este a csapatok, akár a Dnipro is diadalmaskodhatott volna. Először az ukránok szerezték meg a vezetést, majd a spanyolok fordítani tudtak, de erre még volt válasza Miron Markevics együttesének. A 73. percben Bacca saját maga második, csapata harmadik gólját szerezte, amivel eldöntötte a találkozót (3-2). Összességében talán megérdemelte a Sevilla, hogy megvédje címét, mert a statisztikák szerint jobban játszott. A kolumbiai támadó egyébként a sorozat második legjobb góllövője lett, hét találattal.

Miron Markevics, a Dnipro vezetőedzője a finálé után elmondta, hogy két játékosával sem volt megelégedve.

– A Sevilla tapasztaltabb csapat, ami meg is látszott, ennek ellenére próbáltuk irányítani a játékot. Sajnos a második és a harmadik találat előtt nagyot hibáztunk a védekezésben, ugyanis hagytuk Baccát kibontakozni. Már sokszor említettem: ahhoz, hogy egy ilyen trófeát meg tudjunk nyerni, sokkal több klasszisjátékosra van szükség. Nem szeretném vizsgálgatni Konopljanka teljesítményét, arra ott vannak a statisztikusok. Természetesen szerettem volna, ha jobban játszik, de nem mondhatom, hogy ne próbálkozott volna. Douglas az egyik legjobb védő egész Európában, de ma nem volt jó napja, hiszen Bacca kétszer is betalált mellőle. Amikor a támadó két gólt szerez, arra szokták mondani, hogy a védők nem tudtak megbirkózni vele – mondta Markevics.

Ever Banega, a Sevilla argentin középpályása tudta, hogy nem fog sokat játszani – végül pályára sem léphetett –, de nem panaszkodott.

– Ez a siker nagy részben a vezetőedzőnek és a sportigazgatónak is köszönhető, akik nagyon sokat dolgoztak azon, hogy ezt a csapatot felépítsék. Csodálatos dolog, ha sikerül megvalósítani a célokat, amiket a csapattal kitűztünk magunk elé. Tudtuk, hogy végletekig kiélezett csata lesz, de nyugodtak voltunk és koncentráltak. Akkor sem kezdtünk kapkodni, amikor hátrányban voltunk. Szinte mindenkinek ott volt a családja, barátai a stadionban, ezért még keményebben dolgoztunk a győzelemért. Tudtam, hogy nem fogok túl sok játékpercet kapni, de az volt legfontosabb, hogy megnyertük a döntőt, így jövőre indulhatunk a Bajnokok Ligájában. Ez csodálatos érzés – Ever Banega.

A 28 éves kolumbiai csatár, Carlos Bacca két góllal járult hozzá, hogy a Sevilla megvédje a címét.

– Nagyon boldog vagyok, hogy elhódítottuk a trófeát. Istennek, Kolumbia népének, a családomnak és a feleségemnek ajánlom ezt a csodálatos sikert. Szeretném élvezni ezeket a pillanatokat. Két góllal segítettem a csapatnak, de a legfontosabb a győzelem – mondta Bacca.

Unai Emery, a Sevilla vezetőedzője, szerint sincs más dolguk csak az, hogy élvezzék a siker ízét.

– Az elsődleges célunk a döntőbe jutás volt, élveztük minden percét, hogy itt lehettünk. Nagyon boldog vagyok. Fizikailag erős csapattal játszottunk, de az elvégzett munka meghozta gyümölcsét. A szünetben megbeszéltük, hogy higgadtabban kell játszanunk, mert rengeteget kivesz belőlünk az össze-vissza rohangálás. Összességében megérdemeltük a győzelmet, most pedig ki kell élveznünk a siker ízét – monda Unai Emery.

A portugál középhátvéd, Daniel Carrico mindenáron a Sevillánál akarja tartani Emeryt, meglátjuk, hogy ez sikerülhet-e.

– A győzelem a legfontosabb a számunkra, de ez nem sikerülhetett volna a vezetőedzőnk nélkül, aki nagyon fontos láncszeme a csapatnak. Reméljük, velünk marad a következő szezonban is, de nem lesz könnyű itt tartani, hiszen az egyik legjobb edző a világon. Az, hogy játszunk a Bajnokok Ligájában, segíthet meggyőzni. Ha kell könyörgünk, hogy maradjon. A szurkolók hihetetlenek voltak, segítettek megnyerni a mérkőzést – mondta Daniel Carrico.

Még a városi rivális Real Betis is gratulált a sikerhez.

Olvasói sztorik