Nemzetközi foci

VIDEÓ: Németh Krisztián két gólt lőtt

Először egy szabadrúgást követően fejelt, aztán a kapus lába között lőtt a hálóba a Kansas támadója.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Az észak-amerikai profiliga (MLS) alapszakaszában 11. mérkőzését játszotta Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas City, amely a New England Revolution együttesét fogadta. A 29. percben honfitársunk gólpasszt adott, tíz perccel később pedig gólt szerzett: egy szabadrúgás után fejelt a hálóba. A második felvonás első percében (konkrétan a 23. másodpercében) a magyar támadó ismét betalált, ekkor nagyszerűen kísérte középen a támadást, meg is kapta a labdát, amelyet a kapus lábai között gurított a hálóba.

A vége 4-2 lett, honfitársunkat végül a 92. percben cserélték le. A klub Twitter-oldalának beszámolója szerint Némethnek a góljain és a gólpasszán kívül is számos remek megoldása, veszélyes lövése, pontos passza volt, és a védekezésből is kivette a részét, ezért nemes egyszerűséggel kétgólos hősként emlegetik.


A lengyel élvonal 33. fordulójában a Lech Poznan hazai környezetben 3-0-ra győzött a Slask Wroclaw ellen. A sérült Lovrencsics Gergő, valamint Holman Dávid nem szerepelt a házigazdák keretében, Kádár Tamás a kispadról nézte végig a meccset.

Guzmics Richárd együttese, a Wisla Kraków 2-2-t játszott hazai környezetben a Pogon Szczecin ellen. A magyar védő a kispadról nézte végig a meccset.

A svájci élvonal 34. fordulójában nem született gól a Grasshoppers és az FC Sion meccsén, amelyet Vadócz Krisztián és Vanczák Vilmos is végigjátszott.

Az osztrák Bundesliga 34. fordulójában Gulácsi Péter csapata, a listavezető Red Bull Salzburg gól nélküli meccset játszott a Sturm Graz otthonában. Honfitársunk végigvédte a találkozót. Két forduló van hátra, a Salzburg kilenc ponttal vezet és sokkal jobb a gólkülönbsége, a második Rapid Wien azonban egy meccsel kevesebbet játszott, vagyis matematikailag még nem bajnok a magyar kapus csapata, gyakorlatilag azonban már igen.

Simon Attila most sem került be a Wolfsberger AC keretébe – csapata 2-0-ra kikapott Bécsújhelyen.

Olvasói sztorik