Nemzetközi foci

Hihetetlen beszédet tartott van Gaal

A holland szakember kissé részeges, örömittas beszédétől mindenki el volt ragadtatva.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedd este rendezték meg a Manchester United szokásos év végi gálaeseményét, ahonnan természetesen a klub szakvezetője, Louis van Gaal sem hiányozhatott. A holland mester meglepően furán viselkedett az összejövetelen, igaz, szemmel láthatóan remekül érezte magát. Előbb egy jókora taslit kevert le a klub legendájának, R. Giggsnek, aki székéről majd legurulva próbált jó kedélyűen viszonyulni a baráti tenyereshez.

Van Gaalt később a színpadra szólították, ahol érdekes beszéddel rukkolt elő. A szakember érzelmeit nem visszafojtva rendkívül heves vérmérsékletű, indulatos beszédet tartott, melyben többek között elmondta: nagyon nehezen indult a szezon, hiszen tíz mérkőzésen csupán tizenhárom pontot szerzetek – és ez nem volt megfelelő eredmény a világ legjobb és leghíresebb klubjánál.

Van Gaal csodálkozott azon, hogy a gyenge kezdés ellenére játékosai és a szurkolók is kiálltak mellette. A szakember elmondta: mély hullámvölgyből tudtak felállni, de ez nem kizárólag rajta múlott, hanem a játékosok remek hozzáálláson. A holland hangsúlyozta: a játékosok küzdeni akarásának köszönhetően kapaszkodtak fel a 13. helyről a 3. helyig. A szakember azt is elárulta: hittek abban – Rooneyvel karöltve–, hogy a második hely is elérhető számukra.

A beszédből az is kiderült, hogy nagyon megviselte az FA Kupa búcsú az Arsenal ellen, de ezt követően zsinórban hat meccset nyertek. Majd jött a bajnok Chelsea elleni derbi, melynek kapcsán Van Gaal nyíltan nem mondta ki, de szerinte jobb csapat az MU, mint a londoni kékek. A rangadót viszont nem tudták megnyerni, hiába volt legalább tíz ziccerük.


Az érzelmektől fűtött beszéd teljes terjedelemben itt tekinthető meg:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik