Nemzetközi foci

Dicséret, ha elfelejtik a nevét

A magyar FIFA-játékvezető, Kulcsár Katalin hamarosan a kanadai női világbajnokságra utazik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Hamarosan az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig elterülő országba utazik Kulcsár Katalin: a FIFA-játékvezető tagja a június 6-tól július 5-ig tartó kanadai női világbajnokság keretének.

– Játékvezetői pályafutásom csúcspontja a világbajnoki jelölés, hiszen a női labdarúgás legnagyobb tornájáról van szó. Hatalmas szakmai kihívást jelent, hogy ott lehetek a kanadai vébén. Úgy gondolom, ezért érdemes volt tizenöt éve elkezdenem a játékvezetést, megérte a sok munka és edzés. Büszkeséggel tölt el, hogy Magyarországot képviselhetem egy világeseményen – mondta az MLSZ honlapján Kulcsár.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség 2013 tavaszán indított el a vébére felkészítő projektet, amelynek tagjai közül választották ki végül az utazó kerettagokat.

– Az elmúlt két évben folyamatosan figyelemmel követték az edzésmunkánkat és a mérkőzéseken mutatott teljesítményünket. A februári továbbképzés volt az utolsó összetartás a keret kijelölése előtt, majd áprilisban Zürichben orvosi vizsgálaton vett részt az utazó keret, illetve ismét fizikai és elméleti teszteket teljesítettünk. A magyar játékvezetők fizikai felkészülését irányító dr. Sáfár Sándor és Diós Bence edzők támogatása és munkája nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az összes felmérést sikerrel abszolváltam.

A kanadai világbajnokságot hat városban (Edmonton, Moncton, Montreal, Ottawa, Vancouver, Winnipeg) rendezik meg. Összesen 29 játékvezetőnek és 44 asszisztens tagja a vb-keretnek. Kulcsár Katalin egyedüli magyarként lesz ott a világbajnokságon.

– Azért nem teljes az örömöm, mert egyik asszisztens kollégám sem lehet majd velem, pedig szakmailag biztosan megállnák a helyüket. A világbajnokságon – ahogy a korábbi tornákon is – nemzetközi játékvezetői csapatok kaptak lehetőséget, így nem lesz szokatlan, ha egy mérkőzésen akár négy különböző országból érkező kolléga alkot majd egy csapatot. A legfontosabb célom az, hogy a világbajnokság után szinte ne is beszéljenek rólam, hiszen egy játékvezetőnek az a legnagyobb dicséret, ha a találkozót követően már el is felejtették a nevét. Szakmai szempontból viszont szeretnék a rám bízott mérkőzéseken jó teljesítményt nyújtani – tette hozzá Kulcsár Katalin.

Indiában 1,4 milliárd ember él, mégis mindössze százötvenezer igazolt labdarúgó van az országban. Nem csoda, hogy eddig csak egyszer sikerült kijutniuk a világbajnokságra, de végül akkor is visszaléptek. India 2047-ben ünnepli függetlenségének 100. évfordulóját, erre többek között úgy készülnek, hogy az ország történelmének legnagyobb volumenű futballfejlesztését hajtják végre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!