Nemzetközi foci

A topbajnokságok döntetlenhalmozói

Az Empoli minden második meccsén ikszel, a Sunderland pedig a megszerzett pontjainak közel a felét döntetlenekkel érte el.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bajnokságok mindenhol a végkifejlethez közelednek, már több országban bajnokot avattak, a kiesőjelöltek pedig nagyban számolgatják, hány pontot kellene még szerezniük. Általában ebben az időszakban hangzik el legtöbbször a „minden egyes pontra szükség van” mondat. Több olyan együttes is szerepel a topbajnokságokban – és persze Magyarországon is –, amely akarva akaratlanul, de a döntetlenekre rendezkedett be. A sok kicsi sokra megy mondás egyébként valóban beválik, hiszen a döntetlen-halmozó klubok közül nagyon kevésnek vannak kiesési problémái, úgy, hogy mindössze öt-hat győzelmet számlálnak mellette.

A Rangadó.hu összeállította, hogy a topligákban, és az NB I-ben mely csapatok játszották a legtöbb döntetlent, és mire mennek ezzel hazájuk bajnokságában.

OTP Bank Liga

Kezdjük a sort a hazai pontvadászattal. Három csapat is kilenc döntetlennel áll az élen ezen a bizonyos listán. A Paks jelenleg az előkelő ötödik pozíciót mondhatja a magáénak a tabellán, és összesen 42 pontot szorgoskodott össze, hiszen a kilenc iksz mellé 11 győzelem és mindössze hat vereség társul. Az Újpest ezúttal holtversenyben az első, de a tabellán a hatodik helyezett. A liláknak nem sikerült jól a tavasz első fele, és jó ideig hadilábon álltak a góllövéssel, talán ezzel magyarázható a kilenc döntetlen. Nebojsa Vignjevics legénysége 42 pontot szerzett, de ez kevés lesz a dobogóhoz.

Egy másik budapesti klub, a Honvéd a kilenc döntetlen mellett csupán négy alakalommal tudott nyerni, és még akár ki is eshet. A kispestiek pontjainak több mint egyharmadát az ikszek hozták. A magyar élvonal esetében tanulság, hogy jó, ha sok döntetlent ér el a csapat, de mellette azért győzni sem árt…

Primera División

A spanyol élvonal 35. fordulója után két csapat is 13 döntetlennel rendelkezik, de a tabellán teljesen más pozíciókat töltenek be. A Real Sociaded tipikusan az a csapat, amelynek a játékosai már a nyári pihenőjüket tervezhetik, és a figyelmük is elkalandozhat egy kicsit, hiszen a 11. helyen áll a baszk klub, onnan pedig előre és hátra sem nagyon léphetnek. Érdekesség, de a kék-fehérek tíz győzelmet gyűjtöttek eddig, abból kettő a két gigász, a Barcelona és a Real Madrid elleni, ami mindenképp meglepő.

A másik döntetlen-halmozó csapat a kiesés ellen küzdő Granada. Persze öt győzelemmel nem könnyű kiharcolni a bennmaradást. Két pont híján ugyanannyi egységet szedtek össze a piros-fehérek az ikszekből, a mint győzelmekből. Mindenesetre a 17 vereség aligha fér bele.

Premier League

Már a szigetországban is a 35. fordulót tapossák a csapatok, de az angol mezőnyből magasan kiemelkedik a Sunderland, már ami a döntetlenek számát illeti. A fekete macskák 15 alkalommal szereztek egy pontot, ami az eddig megszerzett 33 egység közel fele. A piros-fehérek jelenleg a kiesést jelentő 18. pozíciót foglalják el a tabellán, de mindössze két egységgel vannak a 14. Aston Villa mögött, tehát a hat győzelem mellé egy újabb sikerrel akár benn is maradhatnak. Egyébként a második legtöbb döntetlent a West Ham játszotta az angol élvonalban, tizenegyet.

Bundesliga

A német élvonalban 31 forduló telt el, és a Mainz büszkélkedhet a legtöbb döntetlennel. A piros-fehérek stabil középcsapatnak számítanak a Bundesligában, ezt a tabellán elfoglalt tizedik helyük is bizonyítja. A 13 döntetlen mellett nyolc győzelmet és tíz vereséget számlálnak. A megszerzett 37 pontjukkal biztos bennmaradónak számítanak. Még a gólkülönbségük is a középmezőnyben elfoglalt helyüket támasztja alá, mivel 43 rúgott góljuk mellett pontosan ugyanannyit is kaptak.

A Freiburg sokáig nyerésre állt a 32. forduló péntek esti nyitómeccsén a Hamburg otthonában, de 1-1 lett a vége. Ezzel a vendégek is elkönyvelhették 13. ikszüket, és csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg az osztályozós helyen álló Paderbornt.

Serie A

Olaszországban a 34. fordulót játszották a múlt hétvégén, és az Atalanta zsinórban a negyedik, összességében a 15. döntetlenjét játszotta az idei kiírásban. A bergamóiak még nem menekültek meg a kieséstől, de jelenleg a bennmaradást érő 17. helyen tanyáznak. Ha a Cagliari nem szedi össze magát, ez azt is jelentheti, hogy mindössze hat győzelem is elég lehet a bennmaradáshoz. A Sampdoria az egyik meglepetéscsapat az idén, de ezt a győzelmeinek is köszönheti a 15 döntetlenje mellett. A genovaiak jelenleg Európa Ligát érő helyen vannak, ami nagy bravúr. Érdekes, hogy mégsem ez a két csapat Itália döntetlen-halmozója, hanem az Empoli. A kék-fehérek nagyon kellemtelen ellenfelek voltak idén, ezt a 17 döntetlenjük is bizonyítja. Ez azt jelenti, ha az ikszeket vesszük alapul, akkor is megelőznél a 16 pontos Parmát. A bajnokság újoncának tehát minden második mérkőzése döntetlenre végződik.

Olvasói sztorik