Nemzetközi foci bajnokok ligája

Guardiola tudta, hogy egyszer visszatér

A spanyol edző nem tudja, hogyan reagál, ha a Bayern München betalál a Barcelona kapujába.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Kedden lezajlott az első mérkőzés a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Szerdán következik a talán még jobban várt párharc, hiszen igazi csúcsrangadóról beszélünk. A Bayern München a Barcelona otthonába látogat, tehát napjaink két topklubja csap össze. Ez a találkozó Josep Guardiola, a katalánok korábbi, a bajorok jelenlegi vezetőedzője miatt is érdekes lehet, mivel ezer szállal kötődik előző csapatához. Elmondása szerint pontosan tudta, hogy egyszer visszatér a Nou Campba.

– Csodálatos érzés lesz visszatérni a Nou Campba. Nyilvánvaló, hogy ez egy különleges mérkőzés lesz a számomra, de most már a Bayern München vezetőedzője vagyok, ez a munkám, és minden tőlem telhetőt meg kell tennem a sikerért. Tudtam, ha egy nagy klub edzője leszek, lesz lehetőségem visszatérni ide. Nem lesz könnyű gólt szerezni, de mindenképpen szükségünk van legalább egyre, nem lehet az egész mérkőzésen védekezni. Ha betalál a csapat, nem tudom mi lesz a reakcióm. Nagyon tehetséges játékosok játszanak a Barcelonánál, de meg kell találnunk a gyenge pontjaikat. Majd meglátjuk, ki jön ki győztesen az első párharcból – mondta Guardiola.

Az FC Barcelona jelenlegi edzője, Luis Enrique elismeri kollégája munkáját, amit a Bayern Münchennél végez.

– Úgy gondolom, a Bayernnek Guardiola irányítása alatt teljesen más lett a stílusa. Azokat a pozitív aspektusokat, amelyek őt jellemzik, beépítette a bajorok játékába. Kétségkívül az egyik legjobb csapat Európában. Nem hiszem, hogy Guardiola megváltoztatná a taktikáját, és mi sem fogjuk. Mindkét csapat szeretné irányítani a mérkőzést. Nem tudnám megmondani, mi lesz a találkozó végeredménye. Tisztában vagyok vele, hogy sok a sérült a Bayernnél, de egészen biztos vagyok benne, hogy ezeket a problémákat megoldják. Mi a szokásos módon készültünk. Fontos, hogy helyzeteket teremtsünk, és azokat ki is tudjuk használni. Persze, nem csak a támadásra, hanem a védekezésre is nagyon oda kell figyelni – mondta Luis Enrique.

FC Barcelona (spanyol) – Bayern München (német)

Mindenki nagyon várja ezt a csúcsrangadót, hiszen a világ talán két legjobb csapata játszik egymás ellen. A katalánoknak eddig egyik ellenfél sem okozott gondot az egyenes kieséses szakaszban, legutóbb a PSG-n léptek át, ebből is látszik, hogy nagyon erős csapatuk van. Ezt a Primera Divisiónban is bizonyítják, hiszen a legutóbbi két mérkőzésükön összesen 14 alkalommal voltak eredményesek, ami elképesztő szám. Jó lesz, ha a bajorok védői előre felkészülnek, mivel a már említett termésből a Suárez, Messi, Neymar trió 11 góllal vette ki a részét, ebből is látszik, hogy nagyon összecsiszolódott támadósorral állhatnak fel a spanyolok.

Nem valószínű, hogy Luis Enrique változtat a jól megszokott 4-3-3-as felállásán. A gránátvörös-kékeknek fontos, hogy nyerjenek a Nou Campban, mivel a Bayern München otthona szinte bevehetetlen erőd, és feltehetőleg nem akarnak úgy járni, mint az FC Porto. A katalánok jelenleg vezetik a spanyol bajnokságot, de a Real Madrid belátható távolságban van, tehát hazai fonton sem engedhetnek ki Messiék.

A Bayern München ilyen szempontból kedvezőbb helyzetben van, hiszen már bajnoknak mondhatja magát, a Német Kupa pedig véget ért számára. Ez a szerencsésebb helyzet, viszont ha a bajorok sérültjeit nézzük, ott már aggasztóbbak a dolgok. Bár Schweinsteiger és Benatia felépült, de így is majdnem egy kezdőcsapatra való sérültje van a német rekordbajnoknak, akik el sem tudtak utazni a találkozóra.

Rode a legújabb áldozat, aki a hétvégi, Leverkusen elleni bajnoki előtt izomfájdalmakra panaszkodott. A csapat egyik legjobbja, Franck Ribéry állapota sem javult, így ő sem vehet részt az első mérkőzésen, pedig neki megvolt az esélye. Már hetekkel ezelőtt biztos volt, hogy Arjen Robben, David Alaba, Holger Badstuber és Tom Starke lemarad erről a fontos találkozóról. A bajor szurkolók legalább azzal vigasztalódhatnak, hogy Robert Lewandowski alkalmas a játékra, de ha pályára lép, azt csak egy speciális maszkban teheti.

A Bayern München a Bajnokok Ligájában hazai pályán nem tud hibázni. A németek az egyenes kieséses szakaszban eddig mindig idegenben kezdtek, és az első mérkőzés után még mindkét csapatnak volt az esélye a továbbjutásra. Aztán eljött a második találkozó az Allianz Arénában, ahol már nincs kegyelem. Ennek ellenére a két klasszis szélső, Ribéry és Robben nagyon fog hiányozni, hiszen ők a támadásokban kulcsszerepet játszanak, bár Guardiola valószínűleg ennek megfelelően választ taktikát. Egy biztos: olyan hibák, mint a Porto elleni első mérkőzésen, nem férnek bele a Barcelona ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik