Nemzetközi foci

Tíz PL-csapat is leigazolná

A Premier League újoncának, a Bournemouthnak a csatárát akarja a fél bajnokság.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az angol másodosztályban két együttes már egészen biztosan feljutott. Az egyik Tőzsér Dánielt is a soraiban tudó Watford, míg a másik Bournemouth. Utóbbi nagy meglepetésre jövőre a Premier League-ben mutatkozhat be, története során először. Márpedig, aki egy klubbal történelmi sikert ér, el arra felfigyelnek. Így van ez a csapat támadójával, Callum Wilsonnal is. A 23 esztendős angol csatár a Championshipben 44 mérkőzésen 20 találatot jegyzett, és több mint valószínű, hogy nem a Bournemouth gárdájával kezdi meg a következő szezont. A goal.com információi szerint tíz, azaz tíz Premier League-ben szereplő csapat is sorban áll a kegyeiért. A Tottenham, a West Ham, a Southampton, az Aston Villa, a Swansea, a Newcastle, a Hull, a Sunderland, a Crystal Palace és a QPR is szívesen leigazolná a nyáron Wilsont.
Ha megnézzük a felsorolt klubok közül jobbára középcsapatok a kérői, talán a Tottenham, és a Southampton emelkedik ki. Vélhetően Wilson olyan csapathoz nem igazol, amelyik kiesik az első osztályból, pedig két-három együttesnek erre minden esélye megvan.
A német transfermarkt.de adatai szerint, Callum Wilson jelenlegi piaci értéke 3 millió euró, de vélhetően a Bournemouth minél magasabb árat szeretne kicsikarni egyik legjobb játékosáért, tehát aligha eladja ennyiért.