Nemzetközi foci

Hat bajnokot avatott eddig Európa

A PSV, a Bayern és az Olimpiakosz mellett három kisebb együttes is eldöntötte a bajnokságát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Bajnokot avattak a német élvonalban az elmúlt hétvégén. Mint arról honlapunk is beszámolt, a Wolfsburg vasárnapi veresége miatt a szombaton éppen Dárdai Pál csapatát, a Hertha BSC-t legyőző Bayern München immár behozhatatlan előnyre tett szert, így bezsebelte 25. elsőségét a Bundesligában.

A bajor sztárcsapat a hatodik európai bajnok a 2014–2015-ös szezonban, Rajtuk kívül ugyanis már öt további együttes is behozhatatlan előnnyel vezeti vagy éppen zárta bajnokságát.

Hollandiában a PSV Eindhoven három fordulóval az idény vége előtt bonthatott pezsgőt, és 2008 után ismét magasba emelheti majd a trófeát az utolsó fordulóban. A csapat a 22. bajnoki címét szerezte meg. Az iménti két alakulat mellett egy további sztárklubnál is tét nélkül rendezik az utolsó bajnokikat: Megyeri Balázs csapata, a görög Olimpiakosz zsinórban ötödször lett bajnok egy héttel ezelőtt, és immár 42 címnél jár a hellén pontvadászatban.

A nagyok mellett három, jóval alacsonyabban jegyzett bajnokságban is győztest hirdettek. A walesi élvonalban a The New Saints csapata 18 pontos fórral zárt az élen, kilencedik elsőségét ünnepelve ezzel, míg a szintén véget ért északír első osztályban a Crusaders a rekordbajnok, 51-szeres első Linfieldet utasította maga mögé, és lett ötödik alkalommal hazája legjobbja.

Máltán még két forduló ugyan hátravan, de a helyi listavezető előnye szintén behozhatatlan: a Hibernians nyolc ponttal előzi meg a második Vallettát, így immár tizenegyszeres bajnoknak mondhatja magát.

Már csak formaság az utolsó néhány meccs

Az olasz első osztályban (Serie A) hétközi fordulót rendeznek ezen a héten. A hat fordulóval a vége előtt 14 pontos előnnyel élen álló Juventus a legutóbbi három bajnokiját rendre elveszítő Fiorentinát fogadja. A zebramezesek alighanem élnének a lehetőséggel, és már most biztosítanák 31. bajnoki címüket, iga,z ehhez az is kell, hogy a második Lazio ne nyerjen a sereghajtó Parma ellen odahaza.

Az angol élvonalban a Chelsea immár tíz ponttal vezet a Manchester City, illetve az Arsenal előtt, és várhatóan az utolsó öt fordulóban sem engedi kiénekelni azt a bizonyos sajtot a szájából.

Szintén nincs nehéz helyzetben a magyar élvonal listavezetője, a Videoton, amely 11 egységgel előzi meg a második Ferencvárost. Öt forduló van vissza, így ha a Vidi legalább két meccsét megnyeri, akkor már biztosan az élen végez. függetlenül az üldözők eredményeitől.

Jelentős az előnye a hajrába érve a horvát Dinamo Zagrebnek is, amely 12 ponttal előzi meg a Rijekát, míg a dán Midtjylland a Vidihez hasonlóan 12 pontos előnnyel várja az utolsó meccseit, igaz, utóbbi csapatnak még hét forduló van hátra. Az biztos azonban, hogy a soron következő hétvégén Andorrán bajnokot avatnak: az FC Santa Coloma 39 pontot gyűjtve áll az élen, míg a második UE Santa Coloma egyetlen ponttal lemaradva követi az utolsó forduló előtt.

Olvasói sztorik