Nemzetközi foci

A németek leszólták Szalai Ádámot

Hoffenheimben fél szezon leforgása alatt eljátszotta a hitelét a nyilvánosság előtt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nincs elragadtatva az rnz.de szerzője Szalai Ádám teljesítményétől. Pedig honfitársunk szombaton hosszú idő újra kezdő volt a Hoffenheim csapatában – amely 2-1-re győzött a Hannover ellen a német élvonalban –, ráadásul gólpasszt adott.

A Rhein-Neckar-Zeitung szakírója a meccs elemzése során lenéző megjegyzéseket tesz honfitársunkkal kapcsolatban. Azzal kezdi, hogy eddig nagy csalódás volt a teljesítménye.

A cikk idézi Alexander Rosen sportigazgatót, aki remeknek és kiemelkedőnek nevezte Szalai gólpasszát, és hozzátette, már nagyon vártak egy ilyen villanást tőle. A szerző újabb epés megjegyzése következik: a mainzi időszakában elismertnek számító csatár hatmillió euróért került a Hoffenheimhez, de fél szezon leforgása alatt eljátszotta a hitelét a nyilvánosság előtt.

A vitatott megítélésű Szalai ezúttal kétségtelenül hozzájárult csapata sikeréhez, de eddig meccsei során a legtöbbször lélektelen produkciót nyújtott, hogy miért, az rejtély. Bár Andreas Beck csapatkapitánnyal jó viszont ápol, ezen kívül nem integrálódik a csapaton belül. A csapat tragikus figurájának számít, Rosen azonban támogatja, és kijelentette, hogy Hannoverben bizonyította, hogy Bundesliga-minőségű játékos.

Jobb későn, mint soha – jegyzi meg a rendkívül kritikus szerző.

Olvasói sztorik