Nemzetközi foci

Korábbi NB I-es edző lehet Klopp utódja

A Videoton korábbi vezetőedzőjét, Paulo Sousát is esélyesnek tartják a Dortmund kispadjára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, a szezon végén távozik a német élvonalbeli Borussia Dortmund éléről Jürgen Klopp. A sikeredző hét év után köszön el a kispadtól, utódját azonban egyelőre nem nevezte meg a klub.

A találgatások persze azonnal megkezdődtek: a sajtó egyértelműen Thomas Tuchelt tartja favoritnak, aki ezt megelőzően a Mainznál éppen Kloppot váltotta, s jelenleg csapatot keres magának. A német Bild információi szerint Tuchel már meg is egyezett a sárga-feketékkel, s 2019-ig alá is írta a kontraktust.

Tuchel érkezését azonban egyik fél sem kommentálta. A német nemzeti hírügynökség (DPA) és a t-online.de viszont úgy véli, Tuchel mellett további két jelölt is szóba kerülhet a klubnál: egyikük a skót Paul Lambert lehet, aki az 1996–1997-es szezonban Bajnokok Ligáját nyert a csapat színeiben, míg a másik név a Videoton korábbi szakvezetője, Paulo Sousa, aki szintén tagja volt a BL-győztes csapatnak.

Mint ismert, Sousa 2011 és 2013 között irányította a székesfehérvári klubot, majd a Maccabi Tel-Aviv csapatához szerződött, mely együttessel bajnokságot nyert az első évében. Egy szezont követően továbbállt, és 2014 májusa óta a svájci Baselt irányítja, melyhez 2017-ig köti szerződés. A neve ugyanakkor Olaszországban is felvetődött, ahol a Sampdoriától állítólag távozni készülő Szinisa Mihajlovicsot válthatná a padon.

Olvasói sztorik