Nemzetközi foci

4000 rasszista üzenetet kap Balotelli

Egy kutatás szerint, a Premier League idei kiírásában 34 ezer diszkriminatív hozzászólást kaptak a játékosok.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A rasszizmus sajnos egy olyan dolog a sportban, amit bármennyire is próbálnak kiszorítani, de végleg nem fog sikerülni. Az utóbbi időben rengeteget tett, többek között az UEFA, és a FIFA is, hogy minimalizálja a játékosokat ért atrocitásokat, de még mindig ott vannak a közösségi oldalak…
A Kick It Out nevű diszkrimináció-ellenes szervezet kutatása alapján, egy szezonon belül, a közösségi portálokon 134 ezer diszkriminatív hozzászólás éri a játékosokat, ezek közül 34 ezer csak a Premier League-re vonatkozik.
Az angol bajnokságban ilyen téren abszolút csúcstartónak számít a Liverpool támadója, Mario Balotelli, akinek már hazájában, Olaszországban is meggyűlt a baja a szurkolókkal. Az adatok szerint a balhés csatár az idei kiírásban több mint, négyezer rasszista üzenetet kapott a közösségi médián keresztül.
Angliában Balotellit csapattársa, Daniel Sturridge, és az Arsenal támadója, Danny Welbeck követi ezen a listán, akik fejenként több mint, ezer diszkriminatív hozzászólást kaptak.

A Kick It Out igazgatója, Roisin Wood sem hagyhatta szó nélkül ezeket az adatokat – írja a Mirror.
– Sokkoló volt látni ezeket a számokat, teljesen meg voltunk döbbenve a munkatársaimmal együtt, hogy mennyi diszkriminatív üzenetet kapnak a játékosok. Nem látjuk eltűnni ezt a problémát, de úgy gondoljuk, hogy határozott neveléssel, fiatal korban visszafogható. Azért is hoztuk nyilvánosságra ezeket az adatokat, hogy szemléltessük mennyire nincs rendben ez a dolog – mondta Wood.
Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy Mario Balotelli azért keresi is a bajt, amit talán neki sem kellene. Amikor a Manchester United 5-3-ra kikapott a Leicester Citytől, akkor az olasz válogatott támadó a következő üzenetet posztolta a Twitterre:
– Man Utd… LOL- írta Balotelli. Ez pedig hatalmas botrányt robbantott ki, és megjelentek a rasszista kommentelők is.
A felmérések szerint az idei szezonban a legtöbb diszkriminatív atrocitás a január 27-én megrendezett Chelsea – Liverpool Angol Ligakupa mérkőzésen, augusztus 24-én a Sunderland – Manchester United bajnokin, és az augusztus 10-én rendezett Angol Szuperkupa döntőn érték a játékosokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik