Nemzetközi foci

Moniz lett Bajner Bálint edzője

A Ferencváros előző trénere vette át az angol harmadosztályú Notts County irányítását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A holland Ricardo Moniz lesz Bajner Bálint csapata, az angol harmadosztályú Notts County menedzsere. A hír már a múlt héten napvilágot látott, ám utána úgy tűnt, hogy a tréner családi okok miatt mégsem vállalja a felkérést, most azonban a SkySport kész tényként ír a szerződéskötésről, és hamarosan hivatalos bejelentés is várható.

Elődje, Shaun Derry márciusban a rossz eredmények miatt távozott a csapat éléről. Az ötvenéves Moniz számára nem ismeretlen az angol foci, hiszen 2005 és 2008 között Martin Jol mellett dolgozott segédedzőként a Tottenham Hotspur együttesénél. Utána a német Hamburg és az osztrák Red Bull Salzburg csapatánál tevékenykedett, a Ferencváros után pedig megfordult a lengyel Lechia Gdansk és a német 1860 München élén is.

A Notts negyven mérkőzés után az osztályozót jelentő 22. helyen áll a 24-es tabellán, de a 15. pozíciótól például csak három ponttal van lemaradva.

FRISS:

Délután a klub honlapján is megerősítették Moniz érkezését. Mint írják, a megállapodás már a múlt héten megszületett, de az előre nem látható családi kötelezettségek miatt az utolsó pillanatban majdnem meghiúsult, végül a húsvéti hétvégén tényleg aláírták a papírokat.

Miután hosszasan elbeszélgettem Ricardóval, azt hiszem, megtaláltuk azt a személyt, akinek a futballfilozófiában a támadójáték a meghatározó. Remélem, ez elnyeri a szurkolók tetszését, mert tudom, hogy amikor kijönnek a meccseinkre, szórakozni akarnak, ezért fontos, mit látnak a pályán. Természetesen az eredményesség a mérce, amely alapján végül megítéljük a menedzsert. Ricardo fantasztikus hírnevet szerzett magának, de nem csak a csapatai játékstílusával, hanem azzal is, hogy képes felfedezni és fejleszteni a fiatal tehetségeket, ezért biztos vagyok benne, hogy az ő kinevezése minden szinten előnyére válik a klubnak – magyarázta Ray Trew klubelnök.

A cikk hangsúlyozza, hogy a legfontosabb cél a bennmaradás a harmadosztályban, de meg kell kezdeni a munkát annak érdekében, hogy megalapozzák a következő szezon jó szereplését. Moniz szerdát találkozik először új játékosaival, szombaton pedig a sereghajtó Yeovil Townnal találkoznak.

Olvasói sztorik