Nemzetközi foci

Bilincs kattant az olasz klub tulajdonosán

Őrizetbe vették szerdán Giampietro Manentit, a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő Parma labdarúgócsapatának tulajdonosát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az olasz rendőrség pénzmosással és bankkártyacsalással gyanúsítja a klubelnököt, illetve további 21 személyt. Manenti múlt hónapban vette át a Parma irányítását, akkor azt ígérte, kifizeti az egyesület csaknem 100 millió eurós tartozását, de a játékosok azóta sem kaptak fizetést.

A sereghajtó Parma, amelytől három pontot levontak a bajnokságban, két bajnoki mérkőzésen nem tudott pályára lépni. Az Udinese elleni hazai találkozót azért kellett elhalasztani, mert a klub nem tudott fizetni a biztonsági szolgálat munkájáért és az áramellátásért, majd a következő héten a futballisták döntöttek úgy, hogy nem lépnek pályára a Genoa vendégeként. Aztán az élvonalbeli együttesek képviselői ötmillió eurós gyorssegélyt szavaztak meg a gárdának, hogy be tudja fejezni a Serie A küzdelmeit.

A parmai klub a jelenlegi szezonban már kétszer is átesett tulajdonosváltáson. Az ügyészség csődeljárás megindítását kezdeményezte az egyesülettel szemben, mivel az új elnök, Manenti a megadott határidőig nem teljesítette milliós nagyságrendű kötelezettségét, nem utalta a játékosok bérét, illetve nem fizette be az adókat.

A nagy hagyományokkal rendelkező klub sorsáról a csütörtökön esedékes meghallgatás után születhet döntés. Ha csődöt jelent, az olasz amatőrbajnokságban kezdheti újra a szereplését.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik