Nemzetközi foci bajnokok ligája

Real: Ödegaardot nem nevezték

Ancelotti nem nevezte a norvég tinit a BL-nyolcaddöntőre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem dönti meg a Bajnokok Ligája korrekordját Martin Ödegaard, a címvédő Real Madrid norvég labdarúgója.

Carlo Ancelotti vezetőedző ugyanis nem hozta fel őt a spanyolok B-csapatából a legjobbak közé az este sorra kerülő, Schalke 04 elleni nyolcaddöntő-visszavágóra.

A BL történetének legfiatalabb játékosa a nigériai Celestine Babayaro, aki 1994-ben 16 évesen és 87 naposan lépett pályára a belga Anderlecht színeiben. Ödegaard 16 évesen és 83 naposan kaphatott volna szerepet a német együttes ellen, azaz négy nappal megjavította volna Babayaro csúcsát.

A januárban leigazolt Ödegaard tavaly sorra döntötte a rekordokat: áprilisban bemutatkozhatott a Strömsgodset felnőtt csapatában, ezzel a norvég élvonal történetének legfiatalabb labdarúgója lett, majd májusban gólszerzőként is csúcstartóvá lépett elő. Augusztusban – egy barátságos meccsen debütálva – a válogatottban ugyancsak történelmet írt, végül október 13-án, amikor 15 évesen és 300 naposan pályára lépett a bolgárok elleni mérkőzésen, az Európa-bajnoki selejtezők történetének legfiatalabb futballistája lett. Jelenleg a madridiak B-csapatában szerepel a spanyol harmadosztályban, de időnként a legjobbakkal edz, és a BL-re is benevezték.

Olvasói sztorik