Nemzetközi foci

Dárdait méltatja egész Berlin

A sajtóban és a csapaton belül is elismeréssel nyilatkoznak a Herthát újjáélesztő magyar edzőről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Berliner Morgenpost internetes kiadása elemző cikkben méltatja a Bundesliga kiesőhelyéről előrelépő Hertha BSC-t, illetve edzőjét, a feltámadást levezénylő Dárdai Pált.

A magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó Dárdai a cikk szerint nem csak mentálisan, de fizikálisan is rendbe tette a kiesőhelyről elmozduló berlinieket, amit konkrét adatok támasztanak alá. A mellőzött tartalékból kulcsemberré előlépett Salomon Kalou a Stuttgart elleni bajnokin (0-0, idegenben) párharcai 38 százalékát megnyerte, holott eddigi átlaga 22.6 százalék volt. Az elefántcsontparti támadó egyéni futóstatisztikái is javultak, 9.52 kilométeres átlaga mellett pénteken 11.38 kilométert teljesített. Ez Hertha-játékosként egyéni rekord nála.

„Az edző teljesen más mentalitást hozott, minden játékosban felkelti a vágyat, hogy fusson a csapatért. Ez eddig nem volt így, pozitív folyamatokon megyünk át, ami látszódott a Stuttgart ellen is” – dicsérte Dárdait Kalou.

Michael Preetz sportigazgató is ebben a szellemben nyilatkozott: „Nagy lépést tettünk előre az utóbbi öt meccsen. Az elmúlt hetekben azt látom a csapat tagjain, hogy küzdeni akarnak egymásért, márpedig csak így tudjuk kiharcolni a bennmaradást. Salomon Kalou rengeteget fut, főleg a védekezés miatt. Nagyon fontos az együttes számára, hogy ő is kiveszi a részét a munkából.”

A Hertha BSC jelenleg a 14. helyen áll a Bundesligában, két ponttal előzi meg az osztályozós helyen található Padernbornt.

Olvasói sztorik