Nemzetközi foci

Súlyos büntetés a köpködőknek

Az FA döntött, Evanst hat, míg Cissét hét mérkőzére tiltja el a szövetség.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint, ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Premier League előző fordulójában a Newcaste fogadta a Manchester United. A mérkőzésen Evans, és Cissé összegabalyodott, majd olyat tettek, ami futballpályára nem való. Már akkor tudni lehetett, hogy súlyos következményei lesznek a dolognak, és végül ez így is lett.
A hivatalos ítélet szerint mindkét játékos megsértette az FA etikai kódexét, ilyen esetekben az adott labdarúgók automatikusan hatmeccses eltiltást kapnak. A szarkák szenegáli játékosára ez nem teljesen igaz, mert ő visszaesőnek számít, ezért plusz egy mérkőzéssel súlyosbodik a büntetése, így összesen hét meccsről fog hiányozni, ami azt jelenti, hogy csak a bajnokság hajrájára térhet vissza. – írja a thefa.com.
Az MU játékosa az eltiltás értelmében biztosan lemarad a Tottenham, a Liverpool, az Aston Villa és a Manchester City elleni bajnokiról, valamint az Arsenal elleni FA-kupa-negyeddöntőről.
A Newcastle afrikai csatára az Everton, az Arsenal, a Sunderland, a Liverpool, a Tottenham, a Swansea és a Leicester elleni PL-találkozókról marad le, és csak május elején, a West Bromwich ellen térhet vissza.

Olvasói sztorik