Nemzetközi foci

Kane: Eb helyett szabadság?

A Spurs szakvezetője szerint Kane-re az erőltetett szezon végén hosszú kikapcsolódás és nem Eb vár.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Tottenham Hotspur szakvezetője, Mauricio Pochettino elárulta: azt szeretné, ha a csapat kulcsjátékosa, Harry Kane a nyári U21-es Európa-bajnokság helyett egy hónapra vakációzni menne.

Harry Kane kétségtelenül Anglia legnagyobb tehetsége, a 21 éves játékosa az idei szezonban minden sorozatot figyelembe véve már 39 mérkőzésen lépett pályára. A Spurs argentin menedzsere amiatt aggódik, hogy a támadó idő előtt kiég. Kane első teljes felnőtt szezonját futja a Tottenhamnél, és kulcsszerepe van abban, hogy a klub pillanatnyilag 7. a PL-tabellán.

Az előzetes tervek szerint Anglia legújabb csillaga nyáron az U21-es csehországi Európa-bajokságon (jún. 17-30.) szerepelt volna, ám Pochettinónak más tervei vannak.

– Beszélnünk kell az angol szövetséggel – mondta a szakvezető a Telegraph-nak. Minden esetben fontos a válogatott sikere, és nagyon örülünk, ha játékosaink helyet kapnak a nemzeti csapatban. Azonban nem szabad figyelmen kívül hagynunk Harry szezonját és az erőnléti szintjét. Harryvel és a szövetséggel együtt leülünk majd a szezon végén beszélgetni, a célunk, hogy a támadónk tovább fejlődjön. Tudjuk, Kane nem csak a Spursnek fontos, hanem a Angliának is. Olyan döntést kell hoznunk, ami a játékosnak a legjobb.

Az argentin edző előzetesen azt javasolja, hogy Kane egy hónap szabadságot vegyen ki, ami azt jelentené, hogy kihagyja az Eb-t.

– Talán azt lenne a legjobb, ha Harry egy egész hónapot vakációzással töltene a szezont követően, pihenjen, és testileg-lelkileg töltődjön fel az új idényre. Alkut kell kötnünk az FA-val (angol szövetség) és a játékossal is.

Olvasói sztorik